Gamma Racing Day: Felbevochten zege voor John de Wilde

John de Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
De tweede race voor de Supercar Challenge in het kader van de Gamma Racing Day kende een woelig verloop, bijna niemand van de rijders die streden om de podiumplaatsen bleef van pech gespaard waardoor we een onverwacht podium kregen. John de Wilde (Speedlover Porsche 991 Cup) bleef van gespaard van problemen en won voor merkgenoot Bas Barenbrug (Race Art). Cenk Ceyisakar (DVB Porsche), op zondag zonder Jeffrey van Hooydonk, werd als derde geklasseerd na een tijdstraf voor Roger Grouwels (Race Art Porsche).
Talrijk waren de favorieten die met pech te kampen kregen, Daan Meijer (BODA Racing Porsche 991 GT3 Cup) zaterdag nog winnaar van race 1 verloor de controle over zijn wagen toen hij met twee wielen buiten de baan kwam en ramde de Porsche van Edward Grouwels. De BMW Silhouette van Ward Sluys en bas Schouten kende al vroeg in de wedstrijd technische problemen en moest de pits opzoeken, meer dan een zestiende plaats zat er niet in.

FEBO Racing Team - SEAT León Cupra TCR
Na het wegvallen van vele deelnemers uit de GT divisie kwam de Febo Racing Team Leon Cupra TCR van Stan van Oord en Dennis de Borst, winnaar in de Supersport 1 divisie, als vijfde over de finishlijn net voor de VW Golf van Jonas De Kimpe en Priscilla Speelman. Ook in de Supersport 2 en de Sport divisie kregen we met Joop en Bart Arendsen (Koopman Racing BMW 1 serie) en Henk Tappel (Racing Team Tappel BMW Zilhouette) dezelfde winnaars als de dag ervoren. Chris Voet en Bart van den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup) werden tweede in de Sport divisie.

Foto's: Niels Vaeck & Supercar Challenge

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 19 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.