van der Horst

Gamma Racing Day: Spannende races met nieuwe winnaars

Podium race 2 SCC Assen
Podium race 2 SCC Assen
Oscar Gräper en zijn teamgenoot Henry Zumbrink behaalden in de Supersport 1 divisie de zo begeerde eerste zege. En ook Tim Joosen (Deldiche Racing Norma M20 FC), dit keer zonder zijn vaste teamgenoot Tom Boonen, versloeg verrassend de onverslaanbaar lijkende equipe Alain Berg en Alex Cascatãu. De Gamma Racing Day op TT Circuit Assen was met 10.000 toeschouwers op beide racedagen weer een mooi evenement voor de coureurs in de Supercar Challenge.
GT & Prototype Challenge
Alain Berg/Alex Cascatãu - Norma M20 FC
Alain Berg/Alex Cascatãu - Norma M20 FC
Met tweemaal een poleposition voor de equipe Berg-Cascatãu leken de kansen voor Tim Joosen klein. In de eerste race bleek dat inderdaad het geval, maar een wat mindere start in de tweede race van Alain Berg gaf Joosen de kans om een kleine voorsprong op te bouwen. Die wist de Belgische rijder de gehele race vast te houden en zo pakte hij een verdiende zege in de fraaie Deldiche Racing Norma M20FC.

GT
John De Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
John De Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
Max Weering had in beide races een hongerige Cor Euser in zijn nek. De jonge bestuurder van de Lamborghini Super Trofeo liet zich echter niet intimideren en wist de Marc II V8 in beide races voor te blijven. John de Wilde pakte in beide races de laatste podiumplek.

Supersport 1
In de eerste race greep equipe Gräper-Zumbrink nog naast de zo gewenste zege, Bart Arendsen stuurde zijn BMW 1 Serie GTR als eerste over de finish. In de tweede race waren de rollen dan eindelijk omgedraaid en dat werd uiteraard een feestje op het podium. Equipe De Borst-Van Riet werd in beide races derde.

Supersport 2
Berry van Elk liet de nieuwe BMW M2 CS met groot succes debuteren in de Supercar Challenge. Hij was in beide races de Volvo S60 van Johan Hoogewerff en de BMW E90 van equipe Tappel-Wiselink te snel af. Hoogewerff viel in de eerste race uit en werd in de tweede race tweede, Henk Tappel en Harold Wisselink deden dat precies andersom.

Sport
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Met een indrukwekkend veld van zeven Zilhouettes was de strijd in de Sport divisie in beide races enorm spannend. Vaste deelnemers Chris Voet en Bart van den Broeck vochten als leeuwen, maar vielen in de eerste race uit na een touché. In de tweede race wisten ze wel naar het podium te racen, zij werden derde achter de Zilhouettes van Max Tubben en Jan Berry Drenth.

Supercar ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 28 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons