van der Horst

Gamma Racing Day: Tim Joosen wint race 2

Tim Joosen - Deldiche Racing Norma M20 FC
Tim Joosen - Deldiche Racing Norma M20 FC
Tim Joosen schonk Deldiche Racing de zege in de tweede race voor de Supercar Challenge op het circuit van Assen. De race draaide weer uit op een duel om de zege tussen de Norma's van Joosen en van Alain Berg/Alex Cascatãu. De rijders waren aan elkaar gewaagd, maar een tijdstraf van 20 seconden voor Berg wegens inhalen onder Full Course Yellow, alsook de toegekende successeconden, zorgden ervoor dat het Belgische kamp niet bedreigd werd.
Alain Berg/Alex Cascatãu - Norma M20 FC
Alain Berg/Alex Cascatãu - Norma M20 FC
Berg kwam vanop de pole bij de start slecht weg en zag Tim Joosen, Max Weering (Lamborghini Huracan Super Trofeo) en Cor Euser (MARC II Mustang V8) hem voorbijgaan. Lang deed Berg er echter niet over om de twee GT’s weer in te halen. Berg probeerde de aansluiting te maken met Joosen maar lukte daar niet in, het beloofde nog een spannende strijd te worden, tot bekendgemaakt werd dat Berg een tijdstraf van twintig seconden kreeg en daarbij alle spanning om de zege werd weggenomen.

Alex Cascatãu kon na de pitstop de opgelopen achterstand, die nog aangedikt werd met vijf extra successeconden na de zege in race 1, niet goed maken en finishte als tweede achter de Norma van Tim Joosen. In de GT-klasse was de strijd hevig tussen Weering en Euser tot ook Euser bestraft werd voor een te korte pitstop, hij kreeg dertig seconden bijgeteld. Weering werd derde algemeen en won de GT klasse voor Euser en onze landgenoot John De Wilde (Speedlover Porsche 991 GT3 Cup).

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 27 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons