van der Horst

Gamma Racing Day: Zilver voor Joosen in race 1

Tim Joosen - Deldiche Racing Norma M20 FC
Tim Joosen - Deldiche Racing Norma M20 FC
De eerste race voor de Supercar Challenge in het kader van de Gamma Racing Day te Assen leverde een mooi duel om de zege op tussen de Norma’s van Tim Joosen (Deldiche Racing) en Alain Berg/Alex Cascatãu. Tim Joosen nam na de start van de race de leiding en reed de eerste helft van de race op kop maar verloor na de pitstops de leiding aan de andere Norma. Berg/Cascatãu haalden het uiteindelijk voor onze landgenoot en de Lamborghini Huracan Super Trofeo van Max Weering, tevens eerste in de GT klasse.
Gamma Racing Day, start race 1 SCC
Gamma Racing Day, start race 1 SCC
Niettegenstaande de race in het begin tweemaal diende onderbroken te worden door incidenten wist Tim Joosen de van op de pole vertrokken Norma van Berg/Cascatãu achter zich te houden. Maar de pitstop van Joosen, die trouwens de race alleen afwerkte, verliep iets minder snel dan die bij zijn tegenstanders en in de tweede helft moest Joosen zich gewonnen geven en Cascatãu voor laten. Ondanks al zijn inspanningen behield de grijze Norma van Berg/Cascatãu de koppositie tot aan de meet. Beide wagens werden nog bedacht met een straftijd van 30 seconden voor inhalen onder geel maar hun voorsprong op de derde, Max Weering, was zo groot dat het klassement niet wijzigde.

Max Weering einigde op de derde plaats voor Cor Euser in de MARC II Mustang V8. Achter hen vochten de Porsches 991 van Huub van Eijndhoven en John De Wilde het onder elkaar uit voor de vierde plaats. Het was uiteindelijk onze landgenoot die het pleit won.

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 26 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons