van der Horst

Gamma Racing Days: Startplekken verdeeld op TT Circuit Assen

Deldiche Racing - Norma 20FC
Deldiche Racing - Norma 20FC
Op vrijdagmiddag zijn de kwalificaties verreden van de Supercar Challenge en de Superlights Challenge onder droge omstandigheden op het TT Circuit Assen. De GT divisies van de Supercar Challenge en de Superlight Challenge deelnemers starten als eerste onder een voorzichtig zonnetje, maar de regenwolken liggen op de loer en er zou mogelijk een buitje kunnen vallen.
De eerste snelste tijden werden neergezet door Henry Zumbrink en Equipe Van Eerd/Lammers, maar na tien minuten wist Luc de Cock en Tim Joosen de Norma M20FC op de eerste positie te plaatsen met een tijd van 1.37.587. Dit wordt de tijd om te verbeteren. In de GTB divisie lijkt het te gaan tussen de snelle BMW M4 Silhouettes van het JR Motorsport team en de Porsche 991 van Roger Grouwels.

De tijd van Luc de Cock en Tim Joosen werd niet meer verbeterd en zij mogen dus zaterdag met hun Norma van pole position vertrekken. De tweede tijd is voor Frits van Eerd en Jan Lammers met de Ligier LMP3 bolide, Henry Zumbrink en Henk Thuis vullen de tweede startrij.

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
In de GTB divisie pakte kampioenschapsleiders Ward Sluys en Chris Mattheus de pole position. Roger Grouwels wist de tweede tijd te zetten voor Marcel van Berlo en Koen Bogaerts en Mark van der Aa.

Op zondag mogen Luc de Cock en Tim Joosen opnieuw van pole position vertrekken evenals Ward Sluys en Chris Mattheus.
 
Van der Kooi Racing - Lotus Exige+
Van der Kooi Racing - Lotus Exige+
Tijdens de kwalificatie van de Sport divisies van de Supercar Challenge bleef het ook droog en we de tijden werden keer op keer verbeterd. Na een 15 minuten was het Dennis de Borst en Pim van Riet die de snelste tijd in handen hadden, maar een paar ronden later wist equipe Van der Kooi/Speelman en ook equipe Van der Maat/Schreurs die tijd alweer te verbeteren.

In de Sport divisie was het de Lotus Exige van Carlijn Bergsma en Pieter de Jong die de snelste tijd hadden staan tien minuten voor tijd. De tweede tijd is voor Bart Drost/Niels Kool voor Kim Troeijen.

In de tweede helft van de kwalificatie waren er geen veranderingen meer in beide divisies en dus vertrekken Jan van der Kooi en Priscilla Speelman van pole position. BS Racing zet hun oranje BMW op de tweede positie en daarachter zijn het Dennis de Borst en Pim van Riet in de FEBO Seat Cup Racer voor Eric van den Munckhof.

Van der Kooi Racing - Lotus Exige
Van der Kooi Racing - Lotus Exige
De pole position in de Sport divisie is voor Carlijn Bergsma en Pieter de Jong, wat betekent dat Van der Kooi Racing in beide divisies hun Lotus als snelste over de baan zagen gaan. De tweede positie is voor Bart Drost en Niels Kool in de Formido BMW 135i, de derde en vierde plek is voor Kim Troeijen/Wim Lemmers en Harold Wisselink/Henk Tappel.


Op zondag staan beide Lotus bolides ook op de pole position.

Supercar Challenge powered by Pirelli PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 5 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GAMMA Racing Day.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons