van der Horst

GCK met vier piloten waaronder Guillaume De Ridder naar World RX

Jérôme Grosset-Janin - Renault Mégane RS RX
Jérôme Grosset-Janin - Renault Mégane RS RX
GC KOMPETITION (GCK), het team rond de Franse kamikaze Guerlain Chicherit, komt terug naar het FIA World RX en dat met maar liefst vier wagens voor twee teams en het kwartet Chicherit, Marklund, Raymond en onze landgenoot Guillaume De Ridder, die hiermee zijn debuut zal maken in het World RX Supercar. Vorig seizoen was de Franse Renault-rijder al onderweg met ondermeer Grosset-Janin, Marklund en Doran welke laatste het testwerk op zich nam. De Megane werd ontwikkeld en opgebouwd door Prodrive.
Ekström versus Kevin Hansen & Chicherit
Ekström versus Kevin Hansen & Chicherit
Anton Marklund werd met een VW Polo Europees kampioen in 2017 en sloot vorig jaar het seizoen af als vice Europees kampioen. Hij combineerde het EK (VW Polo) deels met het WK (Renault Megane) en blijft nu voor komend seizoen in de stal van Chicherit. Beiden zullen opnieuw de Renault Mégane RS bemannen terwijl tweevoudig RX2 kampioen Cyril Raymond en vice RX2 kampioen Guillaume De Ridder elk een geëvolueerde GCK Renault Clio RS onder de bips krijgen geschoven en dit onder het banier van GCK Academy-team.
 
Volgens Chicherit is de "GCK Academy" opgericht met een visie om jonge coureurs de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan het wereldkampioenschap.
Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
"2019 wordt een heel belangrijk jaar voor GCK. We debuteerden in 2018 in het FIA World RX en hebben heel hard gewerkt om de GCK Megane R.S. verder te ontwikkelen. Aankomend seizoen aanvatten met vier auto’s binnen het World RX is een grote stap, te beginnen met het opbouwen van de GCK Megane R.S voor mezelf en Anton Marklund, met wie ik de afgelopen maanden goed samengewerkte. Daarnaast zijn er ook de twee zeer getalenteerde juniorpiloten, Cyril Raymond en Guillaume De Ridder, die aan de slag zullen gaan met de GCK Clio R.S."

Cyril Raymond - Peugeot 208 Supercar
Cyril Raymond - Peugeot 208 Supercar
Anton Marklund: "Ik reed met de GCK Megane in de laatste drie races van het seizoen 2018 en werkte samen met Guerlain om de wagen verder te ontwikkelen. Engineer FORS Performance gaf me de kans om ook de GCK Clio tijdens de winter te ontwikkelen. We hebben veel getest en veel tijd in de wagens doorgebracht. Ik ben er zeker van dat we een goede kans maken om komend seizoen topprestaties neer te zetten.”

Cyril Raymond - RX2 Olbergs-MSE
Cyril Raymond - RX2 Olbergs-MSE
Cyril Raymond hoeven we amper nog voor te stellen en iedereen is ervan overtuigd dat de Fransman net als zijn toekomstige ploegmaat Guillaume De Ridder toptalenten zijn.
Raymond werd tweemaal kampioen in RX2. Hij won op indrukwekkende wijze zes van de zeven races in 2017 en scoorde vijf maal de volle puntenpot. In 2018 ging hij richting Euro RX met een Peugeot 208 Supercar. Hij reed maar vier van de vijf wedstrijden en werd alsnog derde in de eindstand na Nittiss en Marklund en op amper één puntje van de vice titel.

Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
De Ridder pakte tijdens zijn maidenjaar in de zeer competitieve RX2 in 2017 reeds de derde plaats in de eindstand en eindigde driemaal tweede na de toen ongenaakbare Raymond, die nu zijn teammaat wordt. Vorig seizoen kon De Ridder de titel pakken, maar strandde op de tweede plaats na Eriksson, zoon van teambaas en bouwer van de RX2 wagens. Hij wist wel twee races te winnen en stond viermaal op het ereschavot. Hij had ook tweemaal pech en dat deed hem de das om in zijn rush naar de werledtitel in RX2.

Chicherit was onder de indruk van de prestaties van de Belg en wou hem samen met Raymond binnen de GCK Academy. Zodoende is hij zeker dat hij de twee snelste jongens uit de RX2 in zijn rangen heeft.

"Lid worden van de GCK Academy is een geweldige kans voor mij,” aldus onze landgenoot. Na vele jaren van hard werken om het hoogste niveau te bereiken, is het eindelijk een droom die uitkomt.
 
Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 5 maart 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons