van der Horst

Geely Group Motorsport lanceert nieuwe generatie Lynk & Co 03 TCR

Lynk & Co 03 TCR
Lynk & Co 03 TCR
Geely Group Motorsport lanceert een nieuwe generatie van de Lynk & Co 03 TCR, gebaseerd op de opgefriste Lynk & Co 03 straatauto die eind vorig jaar werd onthuld. Het initiële model maakte bijna vier WTCR-seizoenen de dienst uit nadat het anno 2019 in Marrakech voor het eerst zijn opwachting maakte.
"Dit is een minutieuse ontwikkeling van het originele model, in navolging van het nieuwe uiterlijk van de Lynk & Co 03 straatauto. We zijn verheugd om de wagen tijdens dit seizoen aan onze klanten ter beschikking te kunnen stellen" aldus Nederlander Ron Hartvelt, Customer Sport Director van Geely Group Motorsport.

Lynk & Co 03 TCR
Lynk & Co 03 TCR
De 2023 Lynk & Co 03 TCR is ontworpen en gebouwd door Geely Group Motorsport en zijn onderaannemers, heeft een nieuw ontwerp voor zowel voor- als achterkant en is aangepast voor de nieuwe hybride systemen die TCR in 2024 zal implementeren.

Het nieuwe model volgt de nieuwste wereldwijde FIA-veiligheidsnormen, inclusief een nieuwe crashstructuur en rolkooi, evenals een reddingsluik in het dak.

De eerste auto's van de nieuwe generatie Lynk & Co 03 TCR, met een prijskaartje van 148.000 euro zoals voorzien door de TCR 'cost cap'-regelgeving, worden uiteraard geleverd aan Cyan Racing. Het Chinees Zweedse team zet dit jaar in de TCR World Tour vier auto's in. Met Ma Qing Hua en Thed Björk zijn reeds twee van de vier rijders bekend.

Foto: Geely Group MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op vrijdag 3 maart 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons