van der Horst

Geely Group Motorsport rondt eerste tests af met nieuwe Lynk & Co 03 TCR

Lynk & Co 03 TCR
Lynk & Co 03 TCR
Oud-wereldkampioenen Yvan Muller en Thed Björk werkten recent in het Zweedse Mantorp Park en het Portugese Estoril de eerste tests af met de nieuwe Lynk & Co 03 TCR-bolide die volgend seizoen door Lynk & Co Cyan Racing wordt ingezet in het WTCR. Geely Group Motorsport dat deel uitmaakt van de Chinese holding Zhejiang Geely Holding Group en de nieuwkomer in China bouwt, heeft deze winter een intensief testprogramma op poten gezet om de wagens op tijd klaar te stomen voor de start van het WTCR-seizoen in april.
  • Powercars
Lynk & Co 03 TCR
Lynk & Co 03 TCR
"Het is een fantastisch gevoel wanneer je een nagelnieuwe auto voor het eerst de sporen geeft en ik moet bekennen dat de Lynk & Co TCR mijn verwachtingen inlost. Geely Group Motorsport leverde tot dusver  prima ontwikkelingswerk af. Er wacht ons ongetwijfeld een bijzonder zwaar seizoen in 2019 en we kijken dan ook met ongeduld uit naar het verdere verloop van de tests" aldus Thed Björk.

"We zijn tevreden met de vooruitgang die we tot dusver hebben geboekt en de auto bleek betrouwbaar tijdens de eerste tests. Het evaluatieprogramma verloopt volgens plan en we hebben enkele hectische maanden voor de boeg als we onze klantenteams een kompetitieve wagen ter beschikking willen stellen" wist Alexander Murdzevski Schedvin die de Geely Group Motorsport leidt te vertellen.
 
Verwacht wordt dat Lynk & Co Cyan Racing zelf drie, mogelijk vier Lynk & Co TCR's zal runnen in het WTCR.

Foto's: Newspress Ltd.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 28 november 2018.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons