van der Horst

Geen activiteiten in Spa tot 3 april - Zolder ligt stil tot na Pasen

rode vlag baanpost 2016 24 Hours of Zolder
rode vlag baanpost 2016 24 Hours of Zolder
Zowel Circuit Zolder als Circuit de Spa-Francorchamps staken hun activiteiten tot minstens 3 april 2020, in lijn met de beslissing van de nationale veiligheidsraad. Voor Circuit Zolder reikt de beslissing nog verder, want er waren immers verbeteringswerken gepland aan de Limburgse omloop, waardoor er - ten vroegste - pas na Pasen opnieuw gereden kan worden.
Het circuit van Spa wilde volgende week maandag heropstarten, maar daar komt niets van in huis na de beslissing van de nationale veiligheidsraad. "Het circuit, dat zich vooral bezighoudt met het garanderen van de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van zijn bezoekers, klanten, leveranciers en zijn personeel, wordt daarom gedwongen haar activiteiten op te schorten, en dit ondanks de enorme teleurstelling die deze beslissing veroorzaakt bij onze klanten en circuitfans, een paar dagen voor de hervatting van het seizoen."

Op een reactie van Circuit Zolder is het vooralsnog wachten.

Update 16u

Circuit Zolder bevestigde kort dat "alle geplande events tot en met 3 april 2020 verplaatst worden naar een andere datum."

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op vrijdag 13 maart 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons