van der Horst

Geen Autosalon van Genève in maart door Corona-virus!

Geneva International Motor Show 2017
Geneva International Motor Show 2017
Het Autosalon van Genève, dat over enkele dagen van start moest gaan, zal niet openen. Hoewel de organisatoren vandaag nog aankondigden (louter) de situatie op te volgen, besloot de Zwitserse overheid om alle evenementen waarop meer dan 1000 mensen aanwezig zijn in de ban te doen. De beslissing geldt, voorlopig, tot 15 maart - de geplande slotdag van de 90e editie van het Salon van Genève.
Artega Scalo Superelletra
Artega Scalo Superelletra
Het Autosalon van Genève is niet het grootste salon ter wereld, maar is wel enorm populair - zowel bij bezoekers als exposanten/constructeurs. Nog voor de Corona-pandemie het dagelijkse nieuws beheerste, besloten enkele merken (waaronder Lamborghini en Citroën, Opel en Peugeot) reeds niet present te tekenen op de GIMS (Geneva International Motor Show). Niettemin zijn de gevolgen van de beslissing van de Zwitserse overheid enorm, gezien de wekenlange voorbereidingen. Het is niet geweten of het evenement zal worden verplaatst naar een latere datum, maar de implicaties van dergelijke beslissing reiken eveneens ver.

Brussels Motor Show -  De premières
In eerste instantie leek het erop dat, in tegenstelling tot enkele andere grote beurzen elders in de wereld (zoals het Mobile World Congress in het Spaanse Barcelona), het Autosalon van Genève buiten schot bleef. De meest recente uitbraak van het uit China afkomstige Covid-19 virus in Noord-Italië deed de zaken de voorbije dagen echter kenteren, met nu dus een afgelasting van het Zwitserse salon. Eén première die het salon alvast heeft, is deze van het eerste grote salon te zijn dat door de wereldwijde Corona-crisis niet zoals gepland plaatsvindt...

Foto's: Arne Simons, Marnik Mouchaers & Wilfried GeertsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Autosalon op vrijdag 28 februari 2020.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons