van der Horst

Geen Glickenhaus meer in het FIA WEC in 2024

Glickenhaus Racing - Glickenhaus SGC 007 LMH
Glickenhaus Racing - Glickenhaus SGC 007 LMH
Helaas zullen we het volgende FIA WEC-seizoen met één, en in Le Mans zelfs twee wagens minder moeten doen. Jim Glickenhaus heeft namelijk bevestigd aan Dailysportscar dat Scuderia Cameron Glickenhaus zijn SGC 007 LMH terugtrekt uit het kampioenschap. De Amerikaan liet optekenen dat hij de aanhoudende kosten voor updates niet meer kan verantwoorden en daarom de handdoek in de ring werpt . Hiermee zet het eerste boutique merk in het nieuwe Hypercar-tijdperk er na drie jaar een punt achter.
Jim Glickenhaus
Jim Glickenhaus
Glickenhaus vertelde dat hij twee routes kon opgaan qua updates, maar dat de kosten daarvoor maar liefst zeven cijfers telden. Iets wat hij niet kon verantwoorden en daarom besloot hij om de stekker uit het project te trekken. Dat na drie jaar, de flamboyante Amerikaan was een van de eersten om zich op het Hypercar-reglement te storten. Zeker toen dit  gewijzigd werd met dank aan Aston Martin destijds. En het team kende toch geen slechte ervaringen.

Glickenhaus Racing - Glickenhaus 007 LMH
Glickenhaus Racing - Glickenhaus 007 LMH
Sindsdien werkte het team twaalf wedstrijden af, waarbij het in 2022 tweemaal de pole lukte en dat zelfde jaar in Le Mans zelfs op het podium moch postvatten. Dit seizoen loste de verwachtingen nog niet in, enerzijds omdat men geen enkele update doorvoerde, anderzijds omdat er extra merken present tekenden. Al verzoende Glickenhaus zich met het feit dat hij Peugeot en Porsche versloeg tijdens de Centenaire in Le Mans en nooit lager dan een zevende plaats eindigde in de Franse dubbele etmaalrace.

Foto's: Georges de Coster - Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op dinsdag 17 oktober 2023.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons