van der Horst

Geen Grote Prijs van Emilia-Romagna dit weekend

Start GP Emilia Romagna 2022
Start GP Emilia Romagna 2022
De Grote Prijs van Emilia-Romagna, voorzien voor dit weekend in Italië, gaat niet door. De regio van het circuit wordt momenteel getroffen door noodweer en in samenspraak met de lokale autoriteiten werd beslist om de Grote Prijs niet te laten plaatsvinden. Ook de manches voor de Formule 2 en de Formule 3, voorzien voor hetzelfde weekend, komen te vervallen.
  • LTF
Het noorden van Italië wordt momenteel geteisterd door extreem noodweer dat al acht mensenlevens eiste. In de omgeving van het circuit van Imola werd er veel schade aangericht en verschillende inwoners zagen zich verplicht om hun huizen te verlaten. Het circuit zelf wordt momenteel niet bedreigd, maar de paddock staat onder water en de toegangswegen naar het circuit zijn grotendeels onberijdbaar. Alle teamleden die al present waren op het circuit zijn geëvacueerd.
 
Momenteel wordt er gesproken van een uitstel van de race naar een latere datum, maar gezien de drukke kalender van de Formule 1 is het nog maar de vraag of er dit jaar nog een vervangweekend kan gevonden worden.   

Foto: Georges De Coster



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons