van der Horst

Geen nieuw podium voor Venant en Kumpen in Cremona

Mini
Mini
Onze jonge landgenoten Antoine Venant en Henri Constant Kumpen hebben hun podiumkoers in de WSK Open Series niet kunnen aanhouden. In het Italiaanse Cremona werden de jonge talenten respectievelijk 26e en 7e. Venant blijft leider, Kumpen staat nu tweede in de tussenstand.
De WSK Open Cup vormt een kort intermezzo tussen de afspraken van het Europees kampioenschap. De OK en OK Junioren verschijnen er dan ook niet aan de start. De X30 Senior en X30 Junior klasse nemen hun plaatsen in de WSK Open Cup in. De Mini en Mini U10 klasse komt uiteraard ook nog aan bod en in die laatste doen onze twee landgenoten het vooralsnog prima.

Antoine Venant won de eerste afspraak van het WSK Open Cup in Franciacorta maar kwam in de finale, gisteren in Cremona niet verder dan P26. HC Kumpen vocht wel lange tijd mee voor de prijzen maar werd kort voor het einde van de wedstrijd aangetikt door een concurrent en moest genoegen nemen met P7 in de einduitslag. Onze landgenoten prijken nu wel bovenaan de tussenstand van het kampioenschap. Met nog twee ronden te gaan telt Venant 97 punten, een kleine 20 eenheden meer dan Kumpen.

Stan Pex
Stan Pex
In de Mini klasse won Bogdan Cosma de finale voor Asher Ochstein en Vladimit Ivannikov. Dean Hoogendoorn werd vierde en blijft leider. In de X30 Junior en Senior wonnen Felippo Pancotti en Andy Ratel de finales. Stan Pex domineerde het elf koppige KZ2 veld. De Nederlander won afgetekend de finale en gaat aan de leiding in de tussenstand, voor zijn landgenoot Senna Van Walstijn die niet in actie kwam in Cremona.

Foto's: WSK Promotion



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 3 april 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons