van der Horst

Geen plaats voor Belgisch Kampioenschap bij World RX in Spa

Davy Van den Branden (Citroën DS3 Super1600)
Davy Van den Branden (Citroën DS3 Super1600)
Op 11 & 12 mei is het FIA World RX te gast in Spa-Francorchamps voor de derde manche van het WK rallycross, inclusief de RX2 en de Euro RX Super1600. Normaliter had daar ook de tweede manche van het Belgisch kampioenschap moeten aan worden toegevoegd, maar dat feestje gaat niet door. De BORA, of de Belgian Off Road Association en zijn piloten blijven met een kater achter.
Werken rallycross-piste Spa-Francorchamps
Werken rallycross-piste Spa-Francorchamps
Wat ongetwijfeld de mooiste wedstrijd van het seizoen moest worden, is uitgedraaid op een drama voor de Belgische rallycrossers en de BORA. In hoeverre de onderlinge partijen reeds tot een akkoord waren gekomen, weten we niet, maar het was de bedoeling dat het Belgisch kampioenschap zowel op zaterdag als op zondag zijn programma zou afwerken na de deelnemers van het World RX.

Hierbij de tekst die de BORA mocht ontvangen van Spa-Francorchamps:
RX-omloop Spa-Francorchamps
RX-omloop Spa-Francorchamps
"Spijtig genoeg hebben wij op vandaag en dat ondanks onze verschillende oproepen, nog steeds geen antwoord in verband met een mogelijke uitzondering voor de timing van zaterdagavond. Noch van de SPW, noch van de gemeenten.
Anderzijds toont IMG zich zeer bezorgd over het gebruik van het circuit op zaterdagavond, omdat we in het ongewisse zijn hoe het circuit er zal uitzien na gebruik op zaterdag. Het is nieuw en moeilijk te voorzien; zij willen een maximum tijd voorzien om eventuele nodige werken te kunnen uitvoeren. Er zou dus enkel maar een tijdsspanne van 2 uur overblijven op zondag tussen 16 en 18 uur. Dit lijkt wel heel weinig en moeilijk te realiseren op 1 maand van de proef?
Wij vinden het zeer spijtig dat wij geen beter nieuws hebben voor deze editie.
Wij blijven ter beschikking."

Werken aan de RX piste aan de Raidillon
Werken aan de RX piste aan de Raidillon
Bora reageert zelf ontstemd. “Tot onze zeer grote spijt moeten wij een beslissing nemen: voor onze geplande wedstrijd in Spa op 11 en 12 mei, is er nog steeds geen zekerheid over de toestemmingen die nog moeten verkregen worden.
De tijd begint te dringen en wij moeten duidelijkheid scheppen: er zal dus GEEN wedstrijd zijn voor het nationaal kampioenschap Rallycross tijdens de wedstrijd WRX, behalve voor de Cross car Juniors, die in het programma WRX worden ingedeeld”.

Foto's: Johnny Loix, Niels Vaeck & IMGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross op vrijdag 12 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa World RX of Benelux.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons