van der Horst

Geen Radical RXC voor GH Motorsport – Wel twee SR3 voor 24 Hours of Zolder

Radical RXC
Radical RXC
GH Motorsport, het team van ex-monoplace rijder Glenn Haverals gaf in een recent verleden aan om tijdens de 24 Hours of Zolder aan te treden met een razendsnelle gesloten Radical, namelijk het type RXC. Maar het team uit Poederlee heeft beslist om af te zien van deze investering. Deze nieuwe bolide had in principe kunnen meestrijden voor een podiumplaats en zelfs een algemene overwinning was op papier mogelijk geweest. Maar het draaide anders uit.
  • LTF
“We zijn bij manier van spreken met het geld in onze achterzak richting de Radical UK getrokken om een aankoop van een RXC te doen, maar we zijn van een kale reis teruggekeerd”, aldus een ontgoochelde team eigenaar Glenn Haverals.

GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
“Een samenloop van omstandigheden maakte dat we onmogelijk tot een beslissing konden komen. Deze wagen zit nog in een experimentele fase en op veel medewerking of informatie van de fabriek konden we niet rekenen. Zelfs een testsessie konden we niet te pakken krijgen, wat toch wel een domper is op de feestvreugde gezien het feit dat we reeds een overeenkomst hadden met enkele piloten. Een wagen blind kopen om zelf nog de nodige testkilometers uit te voeren en competitief te maken om deze dan in de strijd te gooien tijdens de meest sletige wedstrijd van het jaar is onbegonnen werk en weggesmeten geld".

GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
"Het is ook veel te vroeg dag om dat allemaal in orde krijgen tegen de komende Zolderse etmaalrace. Ook publicitair is het een zeer hachelijke onderneming indien dergelijk avontuur tegenvalt. Een mogelijke reden kan zijn dat Radical UK zelf deze nieuwe wagen nog niet geoptimaliseerd heeft en ze zodoende niet happig zijn om nu reeds een exemplaar af te leveren. Maar een echt antwoord op onze vragen kregen we niet”.

Rest er dan voor GH Motorsport twee identieke Radicals SR3, waarvan er eentje vorig seizoen vierde algemeen werd en de klasse won in handen van KRK Racing. “Gezien onze verregaande gesprekken met piloten om de RXC te bemannen, moeten we nu terug opnieuw ons huiswerk hermaken en zijn er nog enkele zitjes vakant”, besluit Glenn Haverals.

Naomi Schiff - Radical SR3
Naomi Schiff - Radical SR3
Wie interesse toont om een van de wagens te bemannen die vorig jaar met een vierde plaats algemeen en winst in de klasse bewees dat de 24 Hours of Zolder wel degelijk een wedstrijd op maat is van de Radical SR3, kan contact opnemen met GH Motorsport via een klik op bovenstaande banner op deze website of via 0475/890 279  of  http://gh-motorsport.be/


Video Radical RXC:
Foto's: Marnik Mouchaers, Radical & Special Open TrophySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op maandag 5 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons