van der Horst

Geen Rally Duitsland meer in Saarland

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
De Rally Duitsland zal in de toekomst niet meer in Saarland plaatsvinden. Volgens de Saarländischer Rundfunk kan de ADAC Saarland als organisator het budget niet meer verhogen. Onder meer de kosten voor vergunningen en speciale tests zijn erg gestegen. "Met het budget dat we hiervoor de afgelopen drie jaar hebben ingezet, kan dit niet worden voortgezet", zegt de voorzitter van ADAC Saarland, Norbert Heinz.
Dit jaar maakt de Rally Duitsland geen deel uit van het World Rally Championship (WRC). Het evenement zal pas in 2022 weer tot het kampioenschap behoren. Als er effectief een Duits WK wordt verreden, zal het dus niet in Saarland plaatsvinden. ADAC Saarland kon het budget niet bijeenbrengen, waardoor de onderneming wordt opgegeven. Volgens officiële informatie zou het budget in de buurt van twee miljoen liggen - het grootste deel kwam van het ADAC-hoofdkantoor in München. Maar tegenwoordig lijkt zo'n bijdrage ondanks het grote aantal bezoekers niet meer haalbaar.

Mooie herinneringen

De Rally van Duitsland is sinds 2002 een ronde in het World Rally Championship. De Rally vindt plaats in de omgeving rond de stad Trier. Dit zal nu dus niet meer het geval zijn. De rally wordt volledig op asfalt verreden. Het type asfalt verschilt echter sterk van elkaar gedurende het driedaagse evenement. Hierdoor heeft het de status “drie rally’s in een” gekregen.

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
De laatste winnaar was Ott Tänak met Martin Järveoja in 2019. Het duo won de race drie keer op een rij. Ook Thierry Neuville heeft de Rally van Duitsland gewonnen, dit in 2014. Dat was eveneens ook Neuville’s eerste carrière overwinning ooit.
Thierry Neuville
Thierry Neuville


In 2020 kon het evenement niet gehouden worden door de coronapandemie. Dit jaar gaat het ook niet door, door het vaste roteringsprincipe in het WRC. Nu is het afwachten of een andere organisator zich geroepen voelt het evenement te organiseren in hun streek.

Foto: Hyundai Motorsport en Toyota GazooSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Rally Championship op woensdag 17 februari 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons