van der Horst

Geen Rotax Grand Finals in 2020

Rotax Grand Finals
Rotax Grand Finals
De Rotax Grand Finals voorzien in Bahrein, eind dit jaar, gaan niet door. Dat maakte het Oostenrijkse BRP-Rotax vandaag bekend. Het hoeft geen verduidelijking dat de Covid-19 pandemie aan de basis ligt voor de schrapping van dit WK.
  • Skylimit Events
Naast het slechte nieuws, toch ook goed nieuws. Want in hetzelfde bericht, komt de organisatie met een nieuwe datum, en een nieuwe locatie! De 2020 Rotax Grand Finals verschuiven naar eind januari 2021 en worden niet in Bahrein maar in Portimao georganiseerd. Het verschuiven van het wereldkampioenschap Rotax, van de herfst van 2020 naar begin 2021, geeft de nationale kampioenschappen meer tijd om nog een kalender in elkaar te steken. Het zijn namelijk via die kampioenschappen, dat winnaars een ticket voor het WK kunnen bemachtigen.

Sebastien Degrande
Sebastien Degrande
 De keuze voor Portimao lag voor de hand gezien het circuit in de Algarve bekend terrein is voor BRP-Rotax. In 2012, 2015 en 2017 organiseerde het de Grand Finals al eens op de prachtig glooiende baan. Voor Belgische piloten blijkt het Portugeese asfalt trouwens succes te brengen. Mathias Detige, Felix Wargé en Luca Leistra behaalden er allen WK medailles. 

Foto's: FM-ImagesDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 10 juni 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons