van der Horst

Geen spoor meer van Brussel op de voorlopige kalender vierde seizoen Formule E

FIA Formula E
FIA Formula E
Een voorlopige kalender voor het seizoen 2017/2018 van het FIA Formule E kampioenschap kwam in handen van onze collega’s van Autosport.com. Er staan voor het vierde seizoen van het elektrische formule-kampioenschap 10 manches gepland waarvan er bij drie daarvan twee races worden afgewerkt. Van de Brussels e.Prix, die dit jaar niet doorging, maar waarvan verzekerd werd dat hij volgend jaar op de kalender zou staan, is geen spoor meer te bekennen.
Buenos Aires race track
Buenos Aires race track
Wel worden er al zeker drie nieuwe steden aangedaan, São Paulo, Santiago en Rome. Mogelijk komen daar ook nog Zurich en München bij. Marrakesh is (voorlopig) van de kalender gehaald en ook Buenos Aires wordt niet meer aangedaan. Het seizoen 2017/2018 start op 2 december 2017 met een dubbele race in Hong Kong, daarna volgen Santiago (Chili), Mexico en São Paulo.


Paris e.Prix
Paris e.Prix
De eerste race in Europa is de nieuwe e.Prix van Rome op 7 april 2018. Op 28 april krijgt Parijs de derde editie van zijn e.Prix waarna het richting Duitsland gaat. Het is niet zeker dat Berlijn nog de Duitse manche zal krijgen, mogelijk wordt er uitgeweken naar München. Moskou volgt al is ook deze manche niet zeker en moet deze mogelijk nog plaats maken voor een race in Zurich. Een eerste circuitrace in Zwitserland sinds 1955 zou dat dan wel zijn. Afgesloten wordt er in juli met een dubbel evenement in zowel Montreal als New-York. De defintieve kalender wordt waarschijnlijk volgende maand door de FIA vrij gegeven.

Foto's: Marnik Mouchaers, Ronald Janssens & FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op dinsdag 23 mei 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons