van der Horst

Geen Suzuka 10 Hours in 2020

Audi R8 LMS GT3 - W Racing Team
Audi R8 LMS GT3 - W Racing Team
De organisatie van de 10 Uur van Suzuka, oorspronkelijk gepland als de derde manche van Intercontinental GT Challenge (IGTC), heeft beslist om de wedstrijd dit jaar te annuleren. SRO, promotor van het officieuze wereldkampioenschap voor GT3-wagens, laat in een persbericht weten op zoek te zijn naar een vervanging. De race werd geschrapt vanwege de mogelijke gevolgen van de coronacrisis.
De groepsfoto van de Suzuka 10 Hours
De groepsfoto van de Suzuka 10 Hours
De editie 2020 van de 10 Uur van Suzuka had moeten plaatsvinden op 21, 22 en 23 augustus, vier weken na de Total 24 Hours of Spa. De etmaalrace in de Ardennen kreeg al een nieuwe datum, maar voor de uithoudingswedstrijd in Japan is dat niet gelukt. De organisatie vermoedt dat voorzorgsmaatregelen in verband met de Covid 19-pandemie ook deze zomer van kracht zullen blijven. 

"We hebben beslist om het evenement te annuleren omdat veel deelnemers afkomstig zijn uit Europa en andere landen in de vier uithoeken van onze planeet", verklaart Kaoru Tanaka, directeur van organisator Mobilityland Corporation. "Ook de parade naar het centrum van Suzuka zal dus niet doorgaan. Deze annulatie was onvermijdbaar."

Eind juni neemt SRO een beslissing over een eventuele vijfde IGTC-manche, in Azië. Als alles volgens plan verloopt, trekt het kampioenschap in oktober naar Indianapolis en Francorchamps. In november staat de race in Kyalami op de planning.

2020 Intercontinental GT Challenge - Voorlopige kalender

  • 30 januari-1 februari – Liqui-Moly Bathurst 12 Hour – Australië
  • 2-4 oktober – Indianapolis 8 Hour – Verenigde Staten
  • 22-25 oktober – Total 24 Hours of Spa – België
  • 19-21 november – Kyalami 9 Hour – Zuid-Afrika
Foto's: SRODit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 22 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons