van der Horst

Géén TCR World Tour in Australië dit jaar

Kumho TCR World Tour
Kumho TCR World Tour
Precies twee maand nadat de Kumho TCR World Tour de FIA-status verkreeg, vernam organisator Australian Racing Group van promotor WSC Group dat de beide World Tour-meetings, oorspronkelijk gepland in november, niet zullen doorgaan. Wereldwijde leveringsvertragingen annex de problematische internationale situatie noopten de promotor tot het afblazen van de meetings in Sydney en Bathurst.
  • De Swert Opticiens
Dat WSC acht maand voor het plaatsvinden van het eerste Australische TCR World Tour-evenement op Sydney Motorsport Park logistieke hoofdbrekens voor de deelnemende teams inroept voor het schrappen van beide confrontaties, doet evenwel wenkbrauwen fronsen; ook al liet de World Tour-promotor de organisator van de Supercheap Auto Bathurst International weten in 2025 en later naar de Mount Panorama te zullen terugkeren.

Hoewel begrijpelijk teleurgesteld door het nieuws, blijft ARG zich, met de steun van WSC, inzetten voor het organiseren van een TCR-race van internationale betekenis op de Supercheap Auto Bathurst International van dit jaar zodat Australische piloten de kans krijgen om zich opnieuw te meten met de wereldwijde TCR-top.

Eerder dit jaar werd ook reeds de in Portimão geplande TCR World Ranking Final - waarbij fabrieksrijders voortaan zouden worden geweerd - geschrapt zonder dat tot dusver hiervoor een nieuwe datum werd opgegeven.  Normaliter gaat de Kumho TCR World Tour het weekend van 20-21 april van start in het Italiaanse Vallelunga.

Foto: TCR AustraliaDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op vrijdag 16 februari 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons