van der Horst

Geen tegenstand voor Max Verstappen in Miami

Podium 2023 F1 GP van Miami
Podium 2023 F1 GP van Miami
Max Verstappen (Red Bull Racing) heeft zijn voorsprong in het WK verstevigd dankzij een autoritaire overwinning in de Grote Prijs van Miami. De regerende wereldkampioen kwam vanop de negende startplaats terug om zijn teamgenoot Sergio Perez te kloppen en maakte zo de pikorde bij Red Bull duidelijk.
  • Prospeed Competition
Start GP Miami 2023
Start GP Miami 2023
Wie hoopt dat Sergio Perez dit seizoen écht een vuist zal kunnen maken tegen tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen, zou weleens bedrogen kunnen uitkomen. Op stratencircuits als Jeddah en Baku presteert de Mexicaan op zijn beste niveau, maar in Miami werd de logica van de voorbije jaren gerespecteerd.


Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Een andere strategische keuze bracht Verstappen met verse medium-banden in het kielzog van zijn teamgenoot. Eén inhaalpoging was voldoende om de leiding van kamp te doen veranderen. Ondanks een veelbelovende startgrid was er van een spannende Grote Prijs geen sprake.


Eerder al had niemand weerstand geboden tegen de inhaalrace van Max Verstappen, die minder dan twintig ronden nodig had om op te klimmen naar de tweede plek. De straaljager die Red Bull heeft gebouwd raast op de rechte stukken alles en iedereen voorbij. 
Alonso best of the rest
Fernando Alonso - Aston Martin F1 Team
Fernando Alonso - Aston Martin F1 Team
Voor de vierde keer dit seizoen stuurde veteraan Fernando Alonso zijn Aston Martin naar een podiumplaats, eens te meer achter beide, ongenaakbare RB19. Achter zich zag Alonso een interessante strijd voor de vierde plek die gewonnen werd door Mercedes-rijder George Russell. De Brit ging op het circuit voorbij aan Carlos Sainz (Ferrari) en Pierre Gasly (Alpine). Lewis Hamilton (Mercedes) en Charles Leclerc (Ferrari) sloten aan op de zesde en zevende plek, aangezien ook zij voorbij de Alpine-rijder gingen.

De overige WK-punten werden uitgedeeld aan Esteban Ocon (Alpine) en Kevin Magnussen (Haas). Over WK-punten gesproken: in de tussenstand heeft Max Verstappen na Miami een voorsprong van veertien punten op zijn teamgenoot Sergio Perez.

Het Formule 1-circus krijgt twee weken om te verhuizen naar de paddock van Imola, waar de zesde manche van 2023 wordt betwist.

Foto's: Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons