van der Horst

Geen terugbetaling ticket voor de toeschouwers van de GP van België

De safety car neemt het veld op sleeptouw bij de F1 GP van België 2021
De safety car neemt het veld op sleeptouw bij de F1 GP van België 2021
Dit jaar zorgden de extreme weersomstandigheden ervoor dat de GP van België niet doorging en beperkt bleef tot enkele ronden achter de safety car. Toch oordeelde de FIA en de FOM dat er voldaan was aan alle eisen om van een wedstrijd te spreken en werden er ook punten toegekend aan de eerste tien aan de "finish", al werd er geen ronde geracet. De toeschouwers en pers spraken van een schande en de aanwezigen hoopten terugbetaald te worden of tenminste een compensatie te krijgen. Na lange onderhandelingen tussen de organisator, de FOM en de FIA werd alsnog besloten om niemand terug te betalen en slechts enkele gelukkigen krijgen een compensatie via een tombola.
Max Verstappen leidt in de  Formule 1 GP van België 2021
Max Verstappen leidt in de Formule 1 GP van België 2021
Heel veel toeschouwers van de GP van België 2021 hoopten dat hun ticket zou worden terugbetaald of geldig zou blijven voor de editie 2022 van de Belgische Grote Prijs, of dat er tenminste een compensatie zou volgen. Niets van dit alles, de FIA en de FOM hebben beslist om de tickets niet terug te betalen en ze ook niet geldig te verklaren voor volgend jaar. De organisatie van het circuit zelf beschikt zelf niet over de middelen om iedereen te vergoeden aangezien de race ieder jaar verlieslatend is en er dus geen geld meer is. Tegemoet komen aan de financiële eisen van de fans zou tevens de organisatie van de Grote Prijs voor de volgende jaren in gevaar brengen.

Tevens werd er beslist om wel een tombola in te richten voor de 75000 ticketkopers, waarbij 170 gelukkigen een ticket voor volgend jaar kunnen winnen. Zo kunnen 100 kopers van een Bronze ticket een Silver winnen voor 2022, 50 kopers van een Silver ticket een Gold ticket en 20 kopers van een Gold ticket een VIP ticket. De overige kopers van een ticket voor 2021 zijn volgend jaar wel welkom op een speciale meeting de donderdag voor de Grote Prijs van België, waarop blijkbaar “bolides” op de piste te zien zijn zonder te preciseren welke en kunnen een gratis jaarabonnement nemen op F1 TV.

Foto's: Racing International Photography



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons