van der Horst

Geen twee maar drie Belgische kampioenen in Supercar Challenge

van Hover-Houthoofd - Norma
van Hover-Houthoofd - Norma
Gisteren berichtten wij u dat afgelopen weekend op TT Circuit Assen twee Belgische equipes zich mochten kronen tot kampioenen in hun divisie van de Supercar Challenge powered by Dunlop. Het ging hierbij om het duo Vanbellingen/Sluys en Lamster/Neyens, maar zij blijken niet de enige Belgische kampioenen: Jürgen Van Hover en David Houthoofd pakten namelijk met hun Norma M20F de titel in de Superlights CN-divisie! Het is voor Van Hover zijn eerste titel in 20 jaar autosport en dan ook een prestatie van formaat. Het tweetal mocht zich daarnaast ook nog kronen tot vice-kampioen in de Superlights-divisie algemeen, achter kampioen Martin Short.
Jurgen Van Hover: "Afgelopen weekend werden we op het circuit van Assen Benelux Kampioen in de Sportscar CN klasse (250pk). Daarnaast werden we vice-kampioen in de Supercar Challenge Super Lights algemeen. Het spreekt voor zich dat we hier, na een alweer zeer bewogen seizoen, uitermate blij om zijn. Het is de eerste keer, na meer dan 20 jaar racen met vallen en opstaan, dat ik een kampioenschaps -titel in de wacht kan slepen. Autoracen is nu eenmaal een extreem moeilijke sport waar ontelbare factoren het feestje kunnen verknallen. Deze keer lukte het eindelijk wel. Dit is natuurlijk in de eerste plaats te danken aan alle sponsors. Ook Norma Benelux (logistiek) in samenwerking met Blix Racing (preparatie) hebben prachtig werk afgeleverd. Het feit dat de Norma na elke race volledig uit elkaar ging heeft er zeker toe bijgedragen dat we geen enkel technisch probleem kenden, wat zeer uitzonderlijk is in de autosport. In tegenstelling tot de concurrentie hebben we niet de middelen gehad om de testen dus ik heb alles uit te kast moeten halen om er vooraan bij te zijn, vandaar dat dit resultaat extra veel betekenis heeft".

Foto: SCCDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 21 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons