van der Horst

Geen twee zonder drie voor Belgium Racing tijdens Spa Euro Race?

Belgium Racing
Belgium Racing
Hockenheim was de plaats van afspraak voor de tweede manche van de Porsche Endurance Trophy 2021 en amper twee weken later vinden we de rijders en de teams van de hoogstaande competitie terug op een ander F1-circuit, met name Spa-Francorchamps. Er staat opnieuw een uithoudingswedstrijd van 180 minuten op het menu, in het kader van de Spa Euro Race. Na twee zeges van Belgium Racing en het duo Dylan Derdaele en Nicolas Saelens, dringt de vraag zich op of dat duo een heuse hattrick kan scoren of zal de verzamelde concurrentie daar een stokje voor steken? De concurrentie bestaat niet enkel uit Red Ant Racing en Q1-Trackracing by EMG, maar ook uit NGT, een team dat recent op de Red Bull Ring in de Porsche Carrera Cup Benelux mooie dingen liet zien.
  • 24 Hours of Zolder
Als we een analyse van het seizoen tot dusver maken, dan kan het niet anders of Dylan Derdaele en Nicolas Saelens spelen dit weekend weer een hoofdrol in de Porsche Endurance Trophy op het bekende asfalt in de Ardennen. Ze wonnen samen al tweemaal in de uithoudingscompetitie en afzonderlijk waren ze tijdens het openingsweekend van de Porsche Carrera Cup in datzelfde Spa-Francorchamps goed voor drie zeges: twee voor Dylan Derdaele algemeen en één voor Nicolas Saelens in de categorie Pro/Am. Beter kan amper. Echter een sterke concurrentie en onvoorspelbare weersomstandigheden zouden van de race in Francorchamps wel eens een moeilijke opdracht kunnen maken. De zege zullen de leiders in de tussenstand van het kampioenschap zeker niet cadeau krijgen!
Marc Goossens aan de start 
Q1 Trackracing
Q1 Trackracing
Om te beginnen is Koen Wauters, ook in de kleuren van Belgium Racing, uit op een revanche na een wat moeilijkere start van het seizoen, zonder podiumplaats tot dusver. Koen moet zijn broer Kris missen, maar kan rekenen op de diensten van niemand minder dan Marc Goossens. Red Ant Racing bewees dan weer met een polepositie voor Ayrton Redant in Hockenheim dat de snelheid op de afspraak is en de racende familie uit Lochristi zal zeker bij de les zijn komende zondag. Ook Q1-Trackracing by EMG, met Bas Schouten en Jan Lauryssen, de verrassing van 2021, zal zeker een tweede maal richting podium willen. En wat mogen we verwachten van NGT, dat met Stijn Lowette en Stef Vancampenhoudt voor de eerste maal dit seizoen in de Porsche Endurance Trophy aantreedt?

Belgium Racing
Belgium Racing
Kortom stof genoeg voor spektakel en spanning, maar het is ook uitkijken naar de progressie van Glenn Paenen en Jan Ooms, uiteraard in de iets oudere Porsche 991 GT3 Cup van Belgium Racing, maar zij kunnen, zeker bij onzeker weer het vuur aan de schenen van de diverse Porsche 992 GT3 Cup leggen. De Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van Red Ant Racing met Van Laere- Vandekerckhove-De Breucker is ook weer van de partij en zij willen achter de diverse 911 best of the rest zijn.
 
Op vrijdag wordt er een uur lang getraind, van 14u00 tot 15u00, terwijl de kwalificatie pal op het middaguur op zaterdag plaats vindt. De race heeft op zondag plaats, met start om 12u15 en finish om 15u15.

Foto: The Driving Force BVDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Belcar Endurance op vrijdag 4 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons