van der Horst

Geen volledig programma voor Pieter Tsjoen in 2013

Pieter Tsjoen - Citroën C4 WRC
Pieter Tsjoen - Citroën C4 WRC
De Rally van Haspengouw, de eerste wedstrijd van het Belgisch kampioenschap rally, zal dit jaar starten zonder achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen. De Oost-Vlaming ondervindt ook de kwakkelende economische laagconjunctuur en vindt niet het nodige budget waardoor hij zijn titel niet kan verdedigen.
  • LTF
Patrick Snijers
Patrick Snijers
De gesprekken met Škoda België inzake zijn deelname aan de Belgische manche van het ERC in Ieper zijn wel nog lopende en nu zijn alle pijlen daarop gericht. Tsjoen wou ook nog kwijt dat de Rally van de Condroz nog op zijn agenda staat en ook nog een tweetal wedstrijden met de oude Ford Focus WRC.

Ook bij de andere toppers is de kalender nog niet volledig ingekleurd. We zien Freddy Loix in ieder geval aan de start van de Haspengouw rally met een Ford Focus en ook Patrick Snijers is nog volop bezig om zijn programma vast te leggen en zien we meer dan waarschijnlijk aan de start in Landen.

David Bonjean gaf eerder reeds te kennen zes rally’s te rijden met de Škoda Fabia WRC, maar dan wel vanaf de rally van Tielt.

Vincent Verschueren - VW Polo S2000 GoDrive
Vincent Verschueren - VW Polo S2000 GoDrive
Wel aan de start in de Rally van Haspengouw zijn twee Peugeot 207 S2000 van NCRS voor Philip Cracco en Melissa Debackere en de Volkswagen Polo van GoDrive voor Vincent Verschueren en enkele wedstrijden voor Tuur Vanden Abeele die ook met een Mitsubishi Lancer Evo7 zal aantreden.

Foto's: George De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op donderdag 7 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons