van der Horst

Geen volledige 24 Hours of Zolder voor Gerard Van der Horst - Mooie plannen voor 2016

Van Der Horst Motorsport - BMW
Van Der Horst Motorsport - BMW
De 47-jarige Nederlandse vastgoedinvesteerder Gerard van der Horst is het prototype van de gentlemen-driver die binnen de nationale en internationale autosport met schitterend en zeer verzorgd materiaal tracht zijn plaats te vinden en door te groeien. Hij laat zich omringen en begeleiden door vakmannen die hun stiel kennen en zodoende mee de weg helpen plaveien richting de subtop. Tijdens de komende 24 Hours of Zolder zal Gerard aan de start komen tijdens de eerste drie uren om zodoende punten te scoren binnen het BRCC waarin hij een goed klassement ambieert. Van der Horst beoogt evenwel zoveel meer dan zijn deelnames in de BRCC; de spraakwaterval geeft tekst en uitleg over zijn plannen
Gerard van der Horst - William van Deyzen - Nico Verdonck
Gerard van der Horst - William van Deyzen - Nico Verdonck
Gerard van der Horst: “Inzake de 24 Hours of Zolder zal ik in functie van het BRCC met de BMW M3 GT4 alleen de eerste drie uren rijden, samen met mijn schoonbroer William van Deyzen en Nico Verdonck. We staan momenteel vijfde algemeen en tweede in de BRCC Trophy in de tussenstand met drie resultaten op vier races. Het tweede deel van de 24 Hours of Zolder laten we vallen als tweede schrapresultaat. Mits een goed resultaat in Zolder, kunnen we nog meespelen voor de titel tijdens de slotwedstrijd in Frankrijk. We mogen twee schrapresultaten in rekening brengen en dus mogen we in Zolder geen steken laten vallen. De volledige 24 Hours afwerken is niet mogelijk gezien ik op maandagmorgen een zeer belangrijke zakelijke afspraak heb en ik me daar volledig moet op concentreren.”

Van Der Horst Motorsport - Ferrari Challenge 458
Van Der Horst Motorsport - Ferrari Challenge 458
De BMW M3 GT4 is echter niet het enige wapen waarover Gerard van der Horst beschikt in zijn arsenaal. Het begon allemaal met de aankoop van twee BMW’s 325i voor de BMW Clubsport Trophy, waarna BMW met de BMW M235i Racing Cup Belgium op de proppen kwam en Gerard prompt ook twee exemplaren aanschafte van de potente Bimmer. Nadien kwamen nog een BMW WTCC en een Ferrari 458 Challenge, terwijl onlangs ook een Lamborghini Huracán Super Trofeo aan het rijtje werd toegevoegd.


Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
“We zijn een beetje in een stroomversnelling terecht gekomen”, gaat Gerard verder. “De fun staat voorop en ondertussen is de liefhebberij omgeslagen richting een passie. In mijn jonge jaren deed ik aan motorcross en nadien ben ik hard beginnen werken aan mijn carrière als ondernemer. De liefde voor snelle en exclusieve wagens is er steeds geweest, maar de job ging voor op alles. Ondertussen ben ik in staat om af en toe wat tijd vrij te maken om mijn passie te beleven. In 2013 leerde ik Jeffrey Van Hooydonk kennen die mijn ethousiasme aanzwengelde om in de autosport te stappen. Jeffrey gaf me les en heeft me een heel eind op weg geholpen. Momenteel ben ik me verder aan het bijschaven via Nico Verdonck en gaan we met onze GT-wagens vaak aan de slag tijdens nationale en internationale trackdays van onder meer Curbstone waar we terecht kunnen met ons materiaal en de nodige bijstand krijgen".

"Inzake de BMW 235i Racing Cup ligt het niveau nog iets te hoog voor de echte amateur en zou men beter rijden in twee klassen. Met mijn wagens kan ik in quasi ieder kampioenschap terecht en ik kan dus zelf mijn raceweekends uitkiezen naargelang het past in mijn drukke beroepsagenda”.

Een goede eindklassering in de BRCC is momenteel het hoofddoel van Gerard, maar afgelopen maanden heeft hij de lat iets hoger gelegd en vooral richting volgend seizoen wil hij zich concentreren op GT.

Van Der Horst Motorsport - BMW
Van Der Horst Motorsport - BMW
“Er zijn verschillende pistes die we kunnen bewandelen. Ik heb ondertussen een eigen atelier voor mijn racewagens en Philip Ruts als ervaren motorsport technieker bereid gevonden om full-time Van der Horst Motorsport te leiden en samen met collega’s de wagens onderhouden. Ook heb ik een goede band met engineer Massimo Bottiglieri die me bijstaat tijdens de races en bij het vinden van de juiste afstelling van de wagens".


Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
"Tijdens een van de Curbstone trackdays werd ik met de Ferrari verloren gereden door een Lamborghini Huracán Super Trofeo en ik besloot er zelf eentje aan te kopen. Niet zo makkelijk, want er zijn maar 75 exemplaren gebouwd. Er was nog een exemplaar in stock waar een optie op was genomen, maar de geïnteresseerde liet niets meer van zich horen. Ik heb onmiddellijk toegehapt, maar ben wel door Lamborghini gevraagd om twee wedstrijden te rijden in de Super Trofeo Series. Onze vuurdoop is voorzien in september op de Nürburgring. Voor 2016 voorzien we nog een tweede Huracán om met beide wagens uit te komen in de Series of andere kampioenschappen. We bekijken welke wagen mogelijk is om de Belcar Trophy en de Supercar Challenge te betwisten, samen met veel trackdays en
Van der Horst Motorsport - Ferrari 458 Challenge
Van der Horst Motorsport - Ferrari 458 Challenge
de Super Trofeo Series. Alles kan en niets moet, maar uiteraard moet ondertussen ook wel de business blijven draaien, want we hebben jarenlang keihard gewerkt in de vastgoedsector om nu de vruchten deels te plukken en te kunnen racen. Iets waar ik als jonge gast van droomde, maar toen de centen niet had”, besluit de man uit Fijnaart.


Gerard van der Horst
Gerard van der Horst
Van der Horst Holding is een vastgoedonderneming actief op de Duitse woningmarkt, meer bepaald op het gebied van vastgoedinvestment, vastgoedbeheer en vastgoedontwikkeling. Het in 1994 door Gerard van der Horst (13 maart 1968) opgerichte Van der Horst Holding B.V. investeerde in de jaren ’90 in vastgoed welke werd geëxploiteerd als opvang voor asielzoekers. Er werden contracten gesloten voor de duur variërend van 6 maanden tot 2 jaar met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). Middels deze contracten voorzag Van der Horst in “bad, bed en brood”. In 1999 is Gerard Van der Horst de vastgoed activiteiten in Duitsland gestart. Er werden appartementsblokken gekocht via veilingen, van curatoren en banken. In 2006 was de portefeuille gegroeid naar ca. 1.200 woningen. Sinds de start van de financiële crisis in 2008 is de portefeuille snel gegroeid. In de afgelopen jaren zijn grotere aantallen woningen gekocht van financiële instellingen. De portefeuille (voor eigen rekening) omvat medio 2015 ca. 11.000 woningen, allen gelegen in Duitsland.

Het hoofdkantoor van Van der Horst Holding B.V. is gevestigd in Fijnaart (Nederland). De kantoren van Van der Horst Unternehmensgruppe GmbH en Van der Horst Wohnen GmbH zijn gevestigd in Düsseldorf, Dortmund, Salzgitter en Berlijn.

Foto's: Martijn Wouters, Marnik Mouchaers, Ronlad Janssen & Van der Horst MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belcar Endurance op dinsdag 18 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons