van der Horst

Geen W Series dit jaar

Jamie Chadwick - W Series
Jamie Chadwick - W Series
Vorig jaar hield de W Series zijn eerste editie. De races van het formulekampioenschap dat enkel openstaat voor vrouwen vonden plaats in het nevenprogramma van de DTM-wedstrijden, onder meer ook op Circuit Zolder. Jamie Chadwick behaalde de titel, maar krijgt in 2020 geen opvolgster. De reden? Er is dit jaar immers geen sprake meer van de W Series.
  • 24 Hours of Zolder
Sarah Bovy
Sarah Bovy
De coronacrisis gooide heel wat roet in het eten van de organisatoren van autoraces. Ook dit jaar zouden de meeste races van de W Series samenvallen met DTM-weekends, maar een samengaan was niet meer mogelijk toen bleek dat met de nieuwe, aangepaste kalender de DTM slechts drie landen meer aandoet; te weinig voor een internationaal FIA-kampioenschap. Bij de W Series besloot men dan maar om een jaar over te slaan. In 2021 zou de serie er weer moeten staan, en naar eigen zeggen sterker dan tevoren. Zo worden er voor volgend jaar al races aangekondigd in het kader van de Grote Prijzen Formule 1 van de Verenigde Staten en Mexico.

Foto's: W Series & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 4 juni 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons