van der Horst

Geen wijzigingen bij Ferrari in 2024

Ferrari AF Corse - Ferrari 499P
Ferrari AF Corse - Ferrari 499P
Ferrari stort zich in 2024 op het wereldkampioenschap uithouding (FIA WEC) met dezelfde rijders als afgelopen seizoen. Alleen de definitieve line-up op de 499P die zonder officiële ondersteuning aan de start komt, is nog niet officieel bevestigd.
Ferrari AF Corse - Ferrari 499P
Ferrari AF Corse - Ferrari 499P
Antonio Giovinazzi, James Calado en Alessandro Pier Guidi wonnen in juni de eeuweditie van de 24 Uur van Le Mans op de Ferrari met startnummer 51. De twee Italianen en de Brit blijven ook in 2024 teamgenoten. Op de andere Hypercar, met rugnummer 50, racen Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina een tweede seizoen aan elkaars zijde.

De geruchtenmolen bracht vorig jaar verhalen over slechte verhoudingen tussen de rijders van de twee wagens. De vraag is dus maar of de Italiaanse constructeurs zijn kemphanen aan de leiband kan houden in 2024.

AF Corse zet, zonder officiële ondersteuning uit Italië, nog een derde 499P in. Robert Kubica is de enige bevestigde rijder, maar krijgt waarschijnlijk Ye Yifei en Robert Schwartzman naast zich.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 10 januari 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons