van der Horst

Geen wijzigingen voor de FIA WEC kalender in 2025 - 6H Spa op 10 mei

Start 2024 FIA WEC 6 Hours of Spa
Start 2024 FIA WEC 6 Hours of Spa
De vrijdag voor de 24 Heures du Mans staat voor de jaarlijkse ACO-persconferentie. Naar goeder gewoonte wordt hierbij de kalender voor het volgende seizoen bekend gemaakt en die is min of meer identiek aan deze van dit jaar. Ook in 2025 zal men exact dezelfde acht circuits aandoen als dit jaar, volgens de ACO om de continuïteit te verzekeren. Al zijn er nog steeds overlappingen in datums waardoor sommige teams en piloten weer keuzes zullen moeten maken.
  • LTF
Start 6 Hours of Imola 2024
Start 6 Hours of Imola 2024
Qatar blijft zoals verwacht de seizoensopener, met de proloog en een race van 1812 km eind februari. Vervolgens komt men pas in april weer in actie, verrassend genoeg in Imola. De Autodromo Enzo e Dino Ferrari was dit jaar zogezegd een tijdelijke vervanger voor de wedstrijd in Monza vanwege de werken aldaar, maar vandaag werd bevestigd dat het circuit de komende vier jaar op de kalender blijft staan. Op 10 mei trekt men richting Spa-Francorchamps, waar er een eerste overlapping te noteren valt. Deze keer valt de race samen met een manche van IMSA, dat het zelfde weekend in Laguna Seca rijdt.

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Le Mans staat gepland op 14 en 15 juni, waardoor sommige piloten deze wedstrijd zullen moeten missen. Rijders als Alex Palou en Scott Dixon zullen dan namelijk actief zijn in de IndyCar Series. Daarna reist men naar Brazilië, dat met een zelfde  probleem zal geconfronteerd worden als Spa dit jaar. Dat zelfde weekend racet men in IMSA  in Canadian Tire Motorsport Park en is de Formule E actief in - ironisch genoeg - Berlijn. Vanaf dan volgen Circuit of the Americas, Fuji en Bahrein. Opvallend genoeg werden deze laatste twee wedstrijden naar een latere datum verschoven vergeleken met dit jaar.

Hoewel er plenty geruchten waren over een negende wedstrijd vanaf 2025, kiest de ACO toch voor continuïteit. Maar terwijl zij stabiliteit in de kalender creëren, wordt het veld volgend seizoen wel uitgebreid naar 40 wagens. Desondanks konden ze de overlappingen niet vermijden, ook al had IMSA al sinds maart hun kalender vrijgegeven om dit te voorkomen.

Kalender FIA WEC 2025

21-22 februari: Prologue (Qatar)
28 februari: Qatar 1812km
20 april: 6 Hours of Imola
10 mei: 6 Hours of Spa-Francorchamps
14-15 juni: 24 Hours of Le Mans
13 juli: 6 Hours of São Paulo
7 september: Lone Star Le Mans (COTA)
28 september: 6 Hours of Fuji
8 november: 8 Hours of Bahrain

Foto's: Gert Starckx - Arne Simons - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 14 juni 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons