van der Horst

Geko Ypres Rally: Davy Vanneste na zijn knappe prestatie en het drama

Davy Vanneste - Peugeot 207 S2000
Davy Vanneste - Peugeot 207 S2000
Als iemand de Colin McRae Flat Out Trophy had verdiend, dan was het wel Davy Vanneste. Met een vierde plaats in zicht, sloeg het noodlot echter toe in Hollebeke, waar de Peugeot 207 S2000 volledig door de vlammen verteerd werden. Hier is Davy's verhaal.
  • Powercars
"Na de verwikkelingen die we hadden tijdens de technische controle in verband met de homologatie van onze Peugeot kwamen we vrijdag gemotiveerd aan de start. De omstandigheden waren zeer moeilijk op het verraderlijk en vet parcours. Weliswaar verliep de vrijdag alles perfect en konden we een heel goed ritme aanhouden zonder fouten te maken. Dit resulteerde in een zesde plaats algemeen; we waren zeer aangenaam verrast over onze positie! Op zaterdag was het stiekem ons doel om in de top 5 te geraken maar de concurrentie was niet min: Lefevere en Kobus zaten slechts een handvol seconden achter ons. Het beloofde een zeer spannende strijd te worden en dit werd het ook. Met drie zetten we de aanval in met als doel die vijfde plaats algemeen. Na de sortie van Paddon werd de inzet een vierde plaats algemeen. We hebben de zaterdag dan ook de ganse dag aangevallen en fouten kunnen vermijden waardoor we voor het ingaan van de allerlaatste proef een achttal seconden voorsprong hadden op Lefevere en een dertiental seconden op Kobus. De vierde plaats algemeen was in zicht!

Het lot besliste echter anders….. Na een drietal kilometer op de laatste proef werden we tegengehouden door een baancommissaris. Die man heeft ons – gelukkig – doen uitstappen uit de wagen want de achterkant van de wagen stond in brand! Onderaan was er, om nog onbekende redenen, vuur ontstaan en toen we uitstapten kwamen de vlammen al vanuit de achterwielen. We hebben nog geprobeerd om te blussen maar helaas zonder succes. Na tien minuten stond onze Peugeot in lichterlaaie….

Na deze tragedie en na de enorme ontgoocheling deed het vooral deugd om goed opgevangen te worden door onze sponsors, supporters, alle NCRS-teamleden, vrienden en familie waarvoor onze oprechte dank! Al bij al kunnen we terugblikken op een prachtige prestatie en hebben we kunnen laten zien wat we in onze mars hebben. Nog een dikke merci voor de vele steunberichtjes en telefoontjes en positieve reacties die we vandaag nog kregen. Hopelijk kunnen we vlug de draad weer oppikken!"Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op maandag 1 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GEKO Ypres Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons