van der Horst

Geko Ypres Rally: Abbring (Peugeot) blijft domineren

Kevin Abbring - Peugeot 208 T16 R5
Kevin Abbring - Peugeot 208 T16 R5
Tijdens de tweede lus van de Geko Ypres Rally met een tweede doortocht op de KP’s van Dikkebus, Wijtschate en Mesen, realiseerde de Nederlander Kevin Abbring met zijn Peugeot 208 T16 R5 opnieuw driemaal de snelste chrono. Hierdoor komt Abbring op een totaal van zes zeges op zeven KP’s tegen één voor Freddy Loix, die even in de fout ging, maar nog steeds op de tweede plaats staat op 24,8 seconden.
Freddy Loix
Freddy Loix
Op de vijfde KP van de eerste wedstrijddag of de eerste van de tweede lus was het opnieuw de Nederlander Kevin Abbring die zijn vijfde KP zege boekte. Freddy Loix, vertrokken aan de tweede lus met een achterstand van elf seconden, maakte een spin en verloor nog eens zeven tellen. Fast Freddy verhuisde naar de derde plaats in de tussenstand op 6/10 sec. van de Italiaan Rossetti die bijzonder goed op dreef was in zijn Skoda Fabia S2000. Maar op de volgende KP van Wijtschate raakte de Italiaan een steen en reed lek. Daarenboven ging hij ook nog eens in een gracht liggen en verloor nog eens bijna vier minuten.
Lappi - Skoda Fabia S2000
Lappi - Skoda Fabia S2000
Ook de Fransman Consani, zesde in de tussenstand, ging van de baan en moest de handdoek in de ring gooien. De laatste doortocht van de eerste dag op Mesen was opnieuw voor Abbring die hierdoor mag gaan rusten met een voorsprong van 24 seconden op Loix en 39 tellen op Lappi. Cherain is de tweede Belg binnen de voorlopige top 5 en staat op 53 seconden van de leider. De Duitser Wiegand sluit de top 5 af op anderhalve minuut van Abbring en met een voorsprong van één seconde op Kobus.
Breen is ondertussen terug opgeklommen naar de zevende plaats.

Lefevre staat nog steeds mooi aan de leiding in Groep N met een voorsprong van 15sec. op de Hongaar Hadik, terwijl diens landgenoot Erdi en onze landgenoot Pyck verwikkeld zijn in een gevecht voor de derde plaats.

Rossetti - Skoda Fabia S2000
Rossetti - Skoda Fabia S2000
Er waren ook reeds een pak wagens die het opgavepark moesten opzoeken. Daaronder ondermeer Bernd Casier die de eerste KP niet overleefde toen een wiel van zijn Ford Fiësta R5 een eigen leven ging leiden. Zoals eerder gemeld moest ook Consani zijn Peugeot 207 S2000 naar de kant sturen, net als merkgenoten Raphaël Venant en Laszio Vizin. In groep N parkeerde Barbier zijn Mitsubishi naast de baan terwijl bij de tweewielaandrijvers de opgevers luisteren naar de naam van ondermeer Tanghe, De Cecco, Brown en Cracco junior.  

Op zaterdag wacht de rijders de zwaarste dag met vier lussen of 13 KP’s en een totaal van 190 km tegen de klok.

Foto's: RIP - FIA ERCDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op vrijdag 20 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Geko Ypres Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons