van der Horst

Geko Ypres Rally: De favorieten en de spelers voor het ERC

Freddy Loix - Skoda Fabia S2000
Freddy Loix - Skoda Fabia S2000
De Geko Ypres Rally, de zesde manche voor het FIA European Rally Championship, kent een topaffiche met de voltallige top 4 van de tussenstand op de inschrijvingslijst. Ergens logisch, want Ieper is de laatste ontmoeting van het eerste seizoenshelft, waarvan de vier beste resultaten worden weerhouden voor de eerste definitieve tussenstand van het seizoen.
  • Dreamdrive
Esapekka Lappi - Skoda Fabia S2000
Esapekka Lappi - Skoda Fabia S2000
Leider Esapekka Lappi (Skoda Fabia S2000) heeft nog maar drie resultaten en via een goede klassering komend weekend zal de Fin meer dan waarschijnlijk als leider richting Estland kunnen, waar half juli de eerste manche wordt verreden van de tweede seizoenshelft. De Fin won reeds twee wedstrijden in Letland en Ierland.


Graig Breen - Peugeot 208 T16 R5
Graig Breen - Peugeot 208 T16 R5
De tweede in de tussenstand, Graig Breen (Peugeot 208 T16 R5), won in Griekenland, maar verloor kostbare punten in Ierland en Portugal waar hij uitviel; de Ier is dus uit op revanche. Vasily Gryazin (Ford Fiësta S2000) staat derde, maar de Let verloor ook punten in Portugal en moet scoren in Ieper om de voeling met de top te behouden. Hij heeft reeds vier resultaten, maar moet zijn uitslag van amper vijf punten in Portugal zien te verbeteren. De Duitser Sepp Wiegand (Skoda Fabia S2000) staat vierde, heeft drie resultaten en had met pech af te rekenen in Griekenland. Alleen de Pool Kajetanowicz, de vijfde in de tussenstand is er niet bij. Hij staat momenteel samen met Wiegand ex aequo op de vierde plaats.

Deze vier voormelde heren zullen het evenwel niet onder de makt hebben inzake de wedstrijd van komend weekend, want er is tegenstand bij de vleet. Vooral onze landgenoot en meervoudige winnaar Freddy Loix is een van de grote favorieten met zijn Skoda Fabia S2000. Fast Freddy kan ook opnieuw een goede zaak doen in de tussenstand voor het Belgisch kampioenschap. Verder niet te onderschatten zijn de Nederlandse TGV’s met Abbring in een Peugeot 208 T16 R5 en Kobus in een Ford Fiësta S2000. Ook Luca Rossetti is een te duchten klant; de Italiaan was in ieder geval reeds de snelste tijdens de shake down voor Breen, Abbring, Loix en Cherain.

Foto's: RIP Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op vrijdag 20 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Geko Ypres Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons