van der Horst

Geko Ypres Rally: Kevin Abbring neemt kanonstart

Kevin Abbring - Peugeot 208 T16 R5
Kevin Abbring - Peugeot 208 T16 R5
Na de eerste lus van vier KP’s of 59 km tegen de chrono heeft de Nederlander Kevin Abbring in zijn Peugeot 208 T16 R5 via drie KP-zeges reeds een voorsprong bijeen gesprokkeld van elf seconden op achtvoudige winnaar in de Westhoek, Freddy Loix die de hete adem in zijn nek voelt van drievoudig Europees kampioen, de Italiaan Rossetti. Iets verderop volgt de leider in het huidige Europees kampioenschap, de Fin Esapekka Lappi terwijl Cédric Cherain de top 5 afsluit.
Abbring startte met de Peugeot 208 R5 zeer snel met drie KP-zeges op rij. Een puike Cédric Cherain klokte de tweede chrono in Dikkebus in zijn Ford Fiësta R5, maar verloor een kleine viertien seconden op de tweede KP van Wijtschate. Freddy Loix reed zeer regelmatige chrono’s en won bovendien nipt de laatste KP van de eerste lus voor Rossetti en Abbring. Rossetti kwam traag op gang, maar de oud winnaar van de Geko Ypres Rally is meteen een van de favorieten naast de belgische gevestigde waarden en de reguliere ERC rijders

Reeds tijdens de eerste KP werd de Ier Graig Breen het slachtoffer van een lekke band die daarenboven nog eens de remleiding beschadigde. Dit speelde hem parten tijdens de drie resterende proeven waardoor hij een pak tijd verloor. De onfortuinlijke tweede in de tussenstand van het Europees kampioenschap staat met zijn Peugeot 208 R5 pas viertiende op anderhalve minuut.
De Nederlander Kobus, de actuele tweede in de tussenstand van het Belgisch kampioenschap, heeft het niet onder de markt en staat zevende op 48 seconden van zijn landgenoot. De Ford rijder had reeds tijdens de shake down af te rekenen met een tegenvallende grip van de nieuwe Kumho banden waarmee hij vooraf niet kon testen.

Andy Lefevre was met zijn Mitsubishi Lancer Evo X goed onderweg met twee snelste chrono’s in Groep N en tweemaal binnen de top 10 algemeen, maar een lekke band deed hem tijd verliezen. Hij leidt nog steeds in Groep N, maar zag zijn voorsprong verkleinen. De Fransman Lefebre leidt met een Peugeot 208 in de Klasse R2 voor merkgenoot Demaerschalk en de Citroën van Heuninck.

Foto: RIPDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op vrijdag 20 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Geko Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons