van der Horst

Geko Ypres Rally: Nabeschouwing RACB National Team - Gino Bux

Gino Bux - Peugeot 208 R2
Gino Bux - Peugeot 208 R2
Gino Bux en Eric Borguet stonden aan de finish van de Geko Ypres Rally en wisten hun Peugeot 208 R2 op de vierde plaats bij de FIA ERC Juniors te hijsen. Bij zijn eerste deelname aan de belangrijkste wedstrijd op de Belgische rallykalender kon de winnaar van het RACB National Team Rallystuurwiel meteen aan den lijve ondervinden hoe lastig deze wedstrijd is.
Als ijverige student heeft Gino Bux de gewoonte om zijn examens tijdens zijn eerste zit te passeren. Ook in de rallysport. Bij de Belgische manche van het FIA European Rally Championship wist het jonge rallytalent de 20 chronoritten in de Westhoek tot een goed einde te brengen.
“Men had me verwittigd dat dit een lastige wedstrijd was, maar je moet hier echt gereden hebben om te beseffen hoe zwaar een debutant het hier te verduren krijgt”, stelde Gino Bux aan de finish.

Bux-Borguet - Peugeot 208 R2
Bux-Borguet - Peugeot 208 R2
“In Ieper moet je vooral heel bescheiden blijven, want de wegen liggen hier bezaaid met wolfijzers en schietgeweren. Samen met Eric heb ik me er op toegelegd foutloos te blijven, maar toch kregen we af te rekenen met een lekke band, wat ons dertig seconden kostte. Ik zat ook vast achter een auto die in de problemen zat, en ik maakte ook een keer de verkeerde bandenkeuze. Maar over het algemeen ben ik toch tevreden. Ik heb het gevoel dat ik hier heel veel geleerd heb. Zo wist ik al voor de start dat ik me vooral op de snelle stroken moest concentreren. Gedurende de hele rally wist ik vooruitgang te boeken. Ik heb geleerd om in vijfde versnelling en vol gas door een bocht te gaan. Daarvoor moet je het volste vertrouwen in het rijgedrag van de Peugeot 208 R2 hebben en naarmate de rally vorderde voelde ik me steeds meer één met mijn gele bolide.”

Met een vierde plaats in de FIA ERC Juniors op zak kunnen Gino en Eric nu gebruik maken van de zomerpauze om hun fysieke conditie te onderhouden, om in optima forma te steken voor de volgende afspraak in het FIA ERC, de Rally Zlin in Tsjechië, van 29 tot 31 augustus.

Press RACB National Team
Foto's: RIP & Willy Weyens
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op zondag 22 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Geko Ypres Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons