van der Horst

Geko Ypres Rally: Voorbeschouwing Peugeot 208 Rally Trophy

Het ziet er naar uit dat het hoogtepunt van het Belgische rallyseizoen een spannende bedoening wordt. Zeker binnen de R2-klasse, waar de tien Peugeot 208 uit de Rally Trophy Belux een groot deel van het spektakel zullen verzorgen.
De spanning hangt in de lucht in de Westhoek. De Belgische manche van het Europees rallykampioenschap ERC trekt zoals gewoonlijk heel wat rijders uit het buitenland aan. De laatste paar jaar moesten die gedwee de wil van de beste Belgische rallyrijders ondergaan. Maar naast de strijd om de eerste plaats, zal ook een andere hoogstaande confrontatie de aandacht trekken: die tussen de rijders van de Peugeot 208 Rally Trophy Belux.
 
Tien teams hebben zich ingeschreven voor de GEKO Ypres Rally. Komt er een derde verschillende winnaar, na de zeges van Guillaume Dilley in Tielt en die van David Croes in Jambes? Zoals gebruikelijk zijn er heel wat kandidaten voor de overwinning. Vooral omdat ook Kevin Demaerschalk het uitstekende idee had om zich bij de Peugeot-familie te voegen.
 
Tijdens de eerste twee manches van de Peugeot 208 Rally Trophy wisten de winnaars ook de zege in de R2-klasse op hun naam te schrijven. Dit keer zal dat een iets moeilijkere, maar niet onmogelijke opdracht worden. Op de inschrijvingslijst prijken immers niet minder dan 44 deelnemers in R2.
 
Bovendien is de Rally van Ieper een bijzonder lange en lastige wedstrijd, vol wolfijzers en schietgeweren. Het kan de overwinning in de Trophy alleen maar meer glans geven.

Press Peugeot BeluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op donderdag 19 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Geko Ypres Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons