van der Horst

Geko Ypres Rally: Voorbeschouwing Gino Bux

Bux-Borguet - Peugeot 208 R2
Bux-Borguet - Peugeot 208 R2
De winnaar van het Rallystuurwiel van het RACB National Team start over enkele uren aan de derde wedstrijd van zijn ERC-programma. Maar net als bij de twee vorige rally’s is ook in de Geko Ypres Rally alles nieuw voor Gino Bux. De rijder van de gele Peugeot 208 R2 heeft nog steeds hetzelfde doel: hij wil in de loop van de wedstrijd vooruitgang boeken en zo de finish halen.
  • Skylimit Events
Iets meer dan een maand geleden mochten Gino Bux en Eric Borguet op het Junior-podium van de Rally van de Azoren klimmen. Een prachtige prestatie voor het duo van het RACB National Team, want ze waren slechts aan hun tweede ERC-wedstrijd toe, de eerste op onverhard.
Sindsdien heeft de derdejaarsstudent architectuur amper tijd gehad om op zijn lauweren te rusten.

“Ik moest aan de examens beginnen en mijn eindejaarsproject afwerken”, vertelt Bux. “Maar samen met Eric, mijn corijder, heb ik ook Ieper tot in de puntjes voorbereid. Voor deze week was ik nog nooit in de Kattenstad geweest. Ik heb dan ook heel wat onboardbeelden bekeken. Zo kon ik vaststellen dat de wegen hier wel heel smal zijn. Tijdens de verkenningen die we woensdag afwerkten werd het me ook duidelijk dat het asfalt niet overal evenveel grip oplevert.”

Kortom, de belangrijkste wedstrijd op de Belgische rallykalender levert Gino evenveel uitdagingen op als gelijk welke andere wedstrijd. “Ik krijg beetje bij beetje meer ervaring, maar voorlopig begin ik elke wedstrijd zo goed als van op nul. Ik voel me wel steeds meer thuis in de auto.

Bovendien kan ik op heel goede raadgevers rekenen. Samen met Eric zorgen we er voor dat ons notasysteem steeds beter wordt. Hij overlegt heel dikwijls met Nicolas Gilsoul. Dit weekend zal Thierry Neuville me in Ieper een paar tips geven en ook Marc Duez, de coach van het RACB National Team, laat me in zijn immense ervaring delen. Je kan dus stellen dat ik in een goede context kan rijden, ja.”

Vorig weekend organiseerde DG Sport, het team dat de gele 208 R2 inzet, ook een testsessie. “Die heeft zijn vruchten afgeworpen, want ik kon er kennis maken met een vergelijkbaar parcours als dat van Ieper. Ik wist ook al een set-up voor de wedstrijd te bepalen.”

Gino benadrukt echter dat zijn aanpak voor dit weekend niet zal veranderen, ook al gaat het om de Belgische manche van het ERC: “Ik heb hier even weinig ervaring als ergens anders. Dus pas ik hier dezelfde tactiek toe als in het buitenland: ik rijd mijn eigen wedstrijd en probeer bij de tweede doortocht mijn tijden te verbeteren.”

RACB PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op donderdag 19 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Geko Ypres Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons