Geko Ypres Rally: Nabeschouwing Peugeot 208 Rally Trophy Belux 2014

Hij mag zich dan nog maar net hebben ingeschreven voor de Peugeot 208 Rally Trophy Belux, Kevin Demaerschalk zette tijdens de GEKO Ypres Rally wel de perfecte wedstrijd neer. In de Westhoek werd hij de onbetwiste winnaar, waardoor hij meteen in de voorste regionen van de tussenstand prijkt.
De GEKO Ypres Rally deed zijn reputatie helemaal eer aan. Hoewel de weersomstandigheden de hele wedstrijd lang ideaal bleven bleek het parcours in de Westhoek heel wat valstrikken te bevatten. Van de negen Peugeots 208 R2 die in de Trophy aan de start kwamen, stonden er dan ook maar drie aan de finish.

Het Franse bommetje, perfect bestuurd door Kevin Demaerschalk, bewees echter eens te meer de referentie in de R2-klasse te zijn. Zo domineerde het meest recente lid van de Trophy-familie de debatten. Niet alleen bij de Belgische Peugeots, maar ook door de eerste plaats bij de tweewielaangedreven bolides te veroveren.

“Ik had nooit gedacht dat ik zo een mooie eerste wedstrijd in de Peugeot 208 Trophy zou kunnen afwerken”, glimlachte Kevin aan de finish. “Door deze overwinning kom ik meteen op een goede plaats in de tussenstand. Ik had immers beslist hier direct mijn joker in te zetten. Zo scoor ik dubbele punten. Bovendien was ik bij de 20 chronoritten 19 keer de snelste, wat me ook drie punten opleverde als beste performer van de rally. Kortom, ik ben in de wolken.”

Stephen Wright en Guillaume de Mevius vervolledigden het podium van een wedstrijd die werd gekenmerkt door de opgaves van Cédric De Cecco en Guillaume Dilley, twee hoofdrolspelers van de vorige manches.