van der Horst

Gen2 Evo uitgesteld voor kostenbesparing

Formule E Gen2 EVO
Formule E Gen2 EVO
Vandaag werd bekendgemaakt dat de FIA en de Formule E-organisatie samengezeten hebben met de teams en constructeurs om te beslissen over het financiële plaatje voor de komende jaren. Aangezien de coronacrisis bij velen voor een economische deuk heeft gezorgd, wilden ze samen naar een oplossing zoeken opdat de constructeurs en teams kosten zouden kunnen sparen. Hierdoor werd er unaniem beslist dat de Gen2 Evo-wagen, die normaal volgend seizoen zijn debuut zou maken, al zeker wordt uitgesteld tot minstens het seizoen 2021/22.
Stoffel Vandoorne - Mercedes-Benz EQ Formula E
Stoffel Vandoorne - Mercedes-Benz EQ Formula E
Aangezien de automobielsector kreunt onder de coronacrisis, waren de teams en constructeurs snel akkoord om de homologatieperiode van de huidige Gen2-wagen uit te breiden. Daarnaast mogen de constructeurs ook aanpassingen maken, weliswaar alleen aan de aandrijvingscomponenten en dat over een tijdspanne die de volgende twee seizoenen omvat. Teams aan hun kant krijgen de keuze om een nieuwe wagen te introduceren die minstens twee jaar zal meedraaien of met de huidige technologie nog een seizoen door te gaan en een nieuwe wagen in te zetten voor één seizoen. Met die maatregelen zou volgens de FIA de kosten gehalveerd worden voor de volgende twee seizoenen.

Porsche Gen2 Evo
Porsche Gen2 Evo
Hoewel er al uitvoerig promotie rond de nieuwe wagen gemaakt werd - waarbij alle teams al een tipje van de sluier oplichtten met een concept livery tijdens de maand februari - is 2020 nog geen geluksjaar geweest voor de Gen2 Evo. Normaal kreeg het breder publiek die wagen voor het eerst te zien tijdens het autosalon van Généve, tot het nieuws naar buiten kwam dat het salon dit jaar geschrapt werd.

Foto's: Formula E - Kurt Vanhoenacker - TAG Heuer Porsche FE TeamDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 10 april 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons