van der Horst

General Motors registreert zich als motorleverancier voor F1 in 2028

Cadillac registreert zich voor F1
Cadillac registreert zich voor F1
In de Formule 1 staan er binnenkort grote veranderingen op til betreffende de reglementswijzigingen omtrent de motoren. In 2026 zijn er al zes constructeurs die zich binden aan het nieuwe reglement, maar vanaf 2028 komt er misschien een zevende bij. General Motors heeft zich namelijk geregistreerd als officiële motorleverancier voor Andretti Cadillac.
Vorige maand geraakte bekend dat Andretti Cadillac goedgekeurd werd door de FIA als elfde F1-team vanaf 2026. Alleen een commercieel akkoord moet nog in orde gebracht worden met de Formula One Management om helemaal toegelaten te worden in de topklasse van de autosport. Gezien er toch nog wat terughoudendheid komt uit het kamp van de FOM, doet General Motors er nu een schepje bovenop door die aanvraag nog aantrekkelijker te maken door een aanvraag te doen als officiële motorleverancier.

In tegenstelling tot de rest - Alpine, Audi, Ferrari, Honda, Mercedes en Ford via Red Bull - komt General Motors pas in beeld voor 2028 en dat als leverancier voor Andretti, gezien Cadillac onder het consortium valt. Nu valt het af te wachten of beiden toegelaten worden in de F1.

Foto: CadillacDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op woensdag 15 november 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons