van der Horst

Geneva International Motor Show: Aston Martin verrast met niet minder dan 3 nieuwe projecten

Aston Martin AM-RB 003
Aston Martin AM-RB 003
Aston Martin ziet het groots... Op de Geneva International Motor Show werd niet alleen eindelijk het eerste productiemodel van de Valkyrie hypercar getoond, maar het Britse merk presenteerde tevens het project voor drie nieuwe wagens die binnen de vier jaar moeten beschikbaar zijn. Het betreft een nieuwe super GT zijnde de AM-RB 003, een supercar met centrale motor Vanquish Vision Concept genoemd en een SUV: de Lagonda.
Aston Martin AM-RB 003
Aston Martin AM-RB 003
De AM-RB 003 is opnieuw een supercar die ontwikkeld werd in samenwerking met Red Bull Advanced Technologies, maar het model moet iets minder extreem worden dan de Valkyrie. Zo worden enkele technieken toegepast op de Valkyrie zoals de basisconstructie uit koolstofvezel, actieve ophanging en aerodynamische snufjes uit de F1-wereld, maar de motor wordt geen V12, maar een hybride V6 bi-turbo. Ook krijgt men een grotere en meer luxueuze binnenruimte. De productie, die gestart wordt eind 2021, wordt gelimiteerd tot 500 exemplaren.

Aston Martin Vanquish Vision Concept
Aston Martin Vanquish Vision Concept
De lijnen van de Vanquish Vision Concept lijken wat op die van de AM-RB 003, maar hier wordt aluminium gebruikt in plaats van koolstofvezel als basis voor de structuur. De motor is dan weer wel de V6 bi-turbo die ook in de AM-RB 003 gebruikt wordt maar zonder hybride-deel en ligt centraal in de wagen vlak achter de zetels. De Vanquish Vision gaat de strijd aan met super GT’s zoals de Ferrari F8 Tributo en de McLaren 720S.

Lagonda All-Terrain Concept
Lagonda All-Terrain Concept
De Lagonda All-Terrain Concept tenslotte is de voorproef van een luxe All-Terrain wagen die in 2022 op de markt moet komen. Voor deze wagen haalt Aston Martin de merknaam Lagonda dus terug van onder het stof. Deze luxueuze SUV krijgt een volledig elektrische aandrijving en is uitgerust met autonome technologie. De aandrijving gebeurt op de vier wielen en er wordt een actieradius van 500 kilometer beloofd.

Foto's: Aston Martin Lagonda



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op donderdag 7 maart 2019.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons