van der Horst

Geneva International Motor Show: Nu ook roadster-versie voor de AMG GT R

Mercedes-AMG GT R Roadster
Mercedes-AMG GT R Roadster
Op het autosalon van Genève worden deze week heel wat nieuwigheden gepresenteerd en daarbij ook een groot aantal sportieve wagens. Eén hiervan is de Mercedes-AMG GT R Roadster, of de dakloze versie van het topmodel van AMG de GTR. Opvallend is dat er van de Mercedes-AMG GT R Roadster niet meer dan 750 stuks zullen gebouwd worden.
Mercedes-AMG GT R Roadster
Mercedes-AMG GT R Roadster
De roadster behoudt de 585 pk sterke V8-biturbo die we kennen van de GTR; de 4 liter krachtbron levert een vermogen van 585 pk. Er wordt wel gebruikgemaakt van andere turbo's met gewijzigde compressiewerking, een kleinere aneroïde capsule van de wastegate alsmede een scherpere programmering van het motormanagement waardoor de turbodruk is toegenomen van 1,2 tot 1,35 bar. De zeventraps-transmissie met dubbele koppeling brengt het vermogen over naar de achteras. De wagen haalt een topsnelheid van 317 km/u en trekt op van 0 naar 100 km/u in 3,6 seconden.

Mercedes-AMG GT R Roadster
Mercedes-AMG GT R Roadster
De drielaagse stoffen kap wordt ondersteund door een lichtgewichtsconstructie van magnesium/staal/aluminium, die bijdraagt aan het lage zwaartepunt van de auto. Optioneel kan er gekozen worden voor de AMG-carbonpakketten. De AMG GT R Roadster krijgt standaard het nieuwe AMG Performance-stuurwiel alsook gekleurde displaytoetsen in de V-vormige middenconsole.

Foto's: Mercedes-Benz press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autonieuws op dinsdag 5 maart 2019.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons