van der Horst

Genovation GXE: Milieuvriendelijke muscle car of Corvette-verkrachting?

Genovation GXE
Genovation GXE
Een aantal jaren geleden introduceerde de Amerikaanse firma Genovation een compleet elektrische Corvette C6, onder de naam GXE. Deze supercar werd de snelste straatlegale elektrische bolide ter wereld met een top van 330 km/u. Afgelopen week presenteerde Genovation een vervolg op de GXE, gebaseerd op een Corvette C7 Grand Sport. Een elektrische motor in een Corvette, toch een beetje heiligschennis?
De nieuwe GXE werd wereldkundig gemaakt op de CES 2018 in Las Vegas, een beurs voor innovatieve technologie. Het in Rockville(Maryland, Verenigde Staten) gevestigde bedrijf Genovation is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het ombouwen van deze “groene” Corvette C7. Het accupakket van de GXE zit, net als de krachtbron bij de brandstofversie, aan de voorkant en levert meer dan 800 pk met een koppel van 948 Nm. In minder dan 3 seconden moet de wagen van 0 naar 100 km/u kunnen gaan, met een top van 336 km/u. De nieuwe GXE beschikt over een achttrapsautomaat met schakelflippers. Opmerkelijk voor een elektronisch voertuig is dat de sportwagen ook leverbaar is met een handgeschakelde transmissie met zeven versnellingen en dat er een aandrijfas gebruikt wordt om de kracht van de elektrische motors voor- en achteraan naar (enkel) de achterwielen te sturen.

Mede doordat de elektrische motors zowel voor- als achteraan de wagen zitten, heeft de GXE een gewichtsverdeling van 50/50. Daarnaast beschikt dit zoemende monster over keramische remmen van Brembo. Deze milieuvriendelijke “muscle car” heeft een totaalgewicht van 1859 kg, en is daarmee 317,5 kg lichter dan de standaard Corvette C7 Grand Sport. Volgens de Amerikanen is de actieradius bij normaal gebruik ongeveer 280 kilometer. De Genovation GXE wordt later dit jaar gebouwd in een gelimiteerde oplage van 75 stuks, elk in de gewenste kleur. De innovatieve Amerikaanse onderneming is vast bereid om het record van snelste straatlegale EV nog wat scherper te stellen…



Foto: Genovation Cars



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Varia op zondag 14 januari 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons