van der Horst

Gentlemen's Trophy voor familie Thiers en Martin Short - Soenen blijft leider

Thiers-Thiers-Short - Ferrari 458 Challenge
Thiers-Thiers-Short - Ferrari 458 Challenge
Volgens dezelfde filosofie als de Junior Trophy pakt Kronos Events uit met een Gentlemen’s Trophy, voorbehouden aan rijders die geboren zijn voor 24 april 1964. Naast de jury die elk weekend kiest voor de « Gentlemen of the Meeting » en een Belgisch Kampioen « Gentlemen’s Trophy », op basis van de vijf beste resultaten, krijgt de winnaar, met de steun van de JRM Group, de officiële partner van Nismo in Europa, een test aangeboden in een Nissan GT-R NISMO GT3!
Na afloop van de 600 Km van Spa, de vijfde manche van het BRCC, kende de jury de Gentlemen’s Trophy toe aan niet één, maar aan drie piloten, namelijk het trio van de Scuderia Monza Ferrari F458 Challenge! De broers Hans en Frank Thiers werden immers bijgestaan door de ervaren Brit Martin Short, en zij wonnen op dominante wijze het gevecht in het fel bekampte BRCC Cup-kampioenschap.

« Na onze afwezigheid tijdens de BRCC 24 Uren van Spa, en na onze puike prestaties ter gelegenheid van de 24 Uren van Zolder wilden we er in Spa vól  tegenaangaan », verklaarde een duidelijk tevreden Frank Thiers.  « Races van drie uur liggen ons beter dan sprints van 90’. De Ferrari voelde goed aan, de pitstops verliepen vlot en wij waren ontzettend blij om het podium – na een lange afwezigheid – terug te mogen beklimmen. Tijdens de laatste BRCC meeting op Circuit Zolder tijdens de Belgian Masters willen we dit wapenfeit nog eens overdoen. »

In de punten van het Gentlemen’s-Kampioenschap  - de winnaar zal een Nissan GT-R NISMO GT3 mogen testen met de assistentie van de JRM Group - vergroot Louis Soenen zijn voorsprong. De man van het Ferrari/Soenen Racing gaat Nicolas Vandierendonck en de Thiers-broers vooraf.

BRCC Gentlemen’s Championship:
1.Louis Soenen, 84,5 2. Nicolas Vandierendonck 65,5 ; 3. Frank & Hans Thiers 63,5; 4.  Xavier Mezquita 60; 5. Pierre Piron 58,5; 6. Pierre Grivegnée 49; 7. Frank Belien & Eric van de Poele 30 ; 8. Jan Brunstedt 26,5 ; 9. Martin Short 25 ; 10. Thierry Verstraete 23,5 ; etc

BRCC PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op woensdag 24 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600KM of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons