van der Horst

George Russel mag training rijden bij Force India

George Russel
George Russel
Mercedes-protegé en kersvers GP3-kampioen George Russel heeft opnieuw een mijlpaal in zijn carrière bereikt. De Britse coureur is door het Force India Formule 1 team bevestigd om in Brazilië en Abu Dhabi de vrijdagochtendsessies te rijden.
Force India verklaarde dat dit een goed moment is om een blik op de toekomst te richten door de Mercedes-junior een kans te geven. De vierde positie in het F1-kampioenschap is veilig gesteld, waardoor de druk voor de vaste piloten enigszins van de ketel is. Op Interlagos zal Russel de auto van Sergio Perez besturen. In Abu Dhabi moet Esteban Ocon tijdens de ochtendsessie toekijken op het Yas Marina circuit. De GP3 kampioen van 2017 liet eerder tijdens de tweedaagse F1-test voor Mercedes in Hongarije een goede indruk achter.

George Russel is enthousiast over de geboden kans. "Ik ben extreem blij dat ik met Force India de eerste vrije training mag rijden in Brazilië en Abu Dhabi. Het jaar 2017 was vol geweldige kansen. Ik heb nog nooit eerder met de VJM10 gereden, en ook het circuit van Interlagos is nieuw voor mij. Ik kijk echt uit naar de uitdaging en wil Force India bedanken voor deze kans, alsook Mercedes voor hun blijvende support."

Foto: Sahara Force India - Tekst: Michel Helders



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons