van der Horst

George Russell domineert in de virtuele straten van Monaco

George Russell won met sprekend gemak
George Russell won met sprekend gemak
Williams-rijder George Russell heeft nu ook de Virtual GP van Monaco op zijn naam gezet. De 22-jarige Brit domineerde in het prinsdom en won uiteindelijk met een bonus van ongeveer veertig seconden op Esteban Gutierrez (Mercedes) en 'thuisrijder' Charles Leclerc (Ferrari). Thibaut Courtois reed naar de dertiende plek in zijn digitale Alfa Romeo.
  • Oeste Kart
Voor het eerst werd er gekwalificeerd in regenachtige omstandigheden en dat gooide de waardeverhoudingen even helemaal om. De pole positie was verrassend voor Haas-rijder Pietro Fittipaldi, maar de Braziliaan verloor dat voordeel al in de openingsmeters aan de latere winnaar. Ook David Schumacher (Racing Point) en Louis Deletraz (Haas) reden naar een top 5-notering over één snelle ronde, al vielen ze net als de polesitter terug in de wedstrijd.

Charles Leclerc
Charles Leclerc
In die race woedde achter George Russell een hevige strijd om de tweede positie tussen Esteban Gutierrez (Mercedes), de Leclerc-broers van Ferrari, Alexander Albon (Red Bull Racing) en Lando Norris (McLaren), waarbij het onderling én met de vangrail meer tot een contact kwam dan er bochten zijn op het stratencircuit van Monaco. Gutierrez en Charles Leclerc mochten uiteindelijk mee op het podium staan, na de optelsom van alle straftijden - enkel Russell en Schumacher bleven op dat gebied foutloos.

Thibaut Courtois stond eens te meer aan de start in zijn Alfa Romeo. In de regen kwalificeerde hij als veertiende, in de wedstrijd schoof hij één plek op.

In het kampioenschap blijft Charles Leclerc leider na zes wedstrijden, maar zijn voorsprong op de Monaco-winnaar wordt verder verkleind tot drie punten.

Foto: ROKiT Williams Racing, Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op maandag 25 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons