van der Horst

Gerard De Rooy: "Deze overwinning is voor Jurgen Damen"

Dakar Team De Rooy
Dakar Team De Rooy
Gerard De Rooy won samen met navigator Moi Torrallardona en monteur Darek Rodewald de Dakar Rally editie 2016 bij de trucks. Vorig jaar kwam de Nederlander nog aan de start met Jurgen Damen als navigator, maar een spijtig ongeval in Qatar in april vorig jaar verhinderde een herhaling van die samenwerking. Toch is Damen niet vergeten bij Team De Rooy; na afloop van de loodzware rally gaf Gerard De Rooy hem een passend eerbetoon.
Jurgen Damen - Darek Rodewald - Gerard de Rooy - Iveco
Jurgen Damen - Darek Rodewald - Gerard de Rooy - Iveco
Hoe verradelijk de Dakar is, bleek in de duinen van Fiambalá in de tiende etappe, waar Gerard De Rooy besloot de as van Jurgen Damen uit te strooien, maar de Iveco-truck nadien bijna omkantelde. “Het was eigenlijk al fout gegaan, maar door een wonder kreeg de auto net een beetje tegengewicht waardoor we niet nog verder overhelden. Waren we omver gegaan, dan had het er geheel anders uit gezien. We hebben een beschermengel bij ons gehad: Jurgen Damen. Deze overwinning is daarom voor hem.”

Foto's: Willy Weyens / Dakar Team De RooySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Dakar Rally Raid op maandag 18 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons