van der Horst

Gerard Van der Horst: “De Cup titel in Lamborghini Super Trofeo krijgt voorrang”

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
Gerard Van der Horst en William van Deyzen zien we binnenkort terug aan het werk in de Lamborghini Super Trofeo. De beide zwagers die in 2016 de titel en de vice-titel verzilverden in de Klasse LC of Lamborghini Cup, willen deze positieve lijn doortrekken en hun titel verdedigen. Deze uitdaging krijgt voorrang op andere activiteiten binnen de autosport waarbij de Belcar en/of de 24 Hours of Zolder en zelfs de Blancpain GT3 Sprint niet zijn uitgesloten.
Dubbel podium voor Van der Horst Motorsport in Blancpain Lamborghini Super Trofeo
Dubbel podium voor Van der Horst Motorsport in Blancpain Lamborghini Super Trofeo
Gerard Van der Horst: “We hebben vorig seizoen een schitterend jaar achter de rug met de titel en de vice-titel in de Klasse Lamborghini Cup binnen de Lamborghini Super Trofeo als gevolg. We reden alle wedstrijden uit en we hebben ons tijdens deze weekends bijzonder goed geamuseerd binnen het team. En daar doen we het ook voor. Het is dus ook logisch dat we deze geslaagde missie nog eens willen overdoen met onze beide Lamborghini’s Huracan Super Trofeo en met dezelfde ploeg. We zijn amper tweemaal gaan trainen in Paul Ricard en Zolder gezien onze drukke beroepsagenda en
Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
met Frederic Vervisch en Sam Dejonghe als coaches. Misschien iets te weinig, maar we hebben nog de officiële trainingsdagen in Monza in het vooruitzicht en we kunnen reeds bogen op een jaar ervaring in de Trofeo. Maar het is niet voor niets de snelste merkencup van de wereld en we moeten toch wat snelheid in de benen hebben voor de aftrap. Het was op professioneel vlak een hectisch jaar, maar ik denk dat het in 2017 iets rustiger zal zijn en hopelijk kunnen we iets meer tijd kunnen uittrekken voor de autosport”.

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
“Tot op de dag van vandaag weten we niets over de inschrijvingen en de concurrentie binnen de Lamborghini Cup. Onze ambitie is uiteraard om de titel en de vice titel te verdedigen, maar of de concurrentie zwakker of sterker zal zijn weten we niet. Het is dus voorlopig koffiedik kijken. We hopen in ieder geval op mooie races met veel oppositie”.


Frederic Vervisch en Sam Dejonghe zijn de coaches van dienst tijdens de raceweekends en zullen naargelang hun eigen kalender elkaar afwisselen.

Frédéric Vervisch & Sam Dejonghe
Frédéric Vervisch & Sam Dejonghe
“Frederic en Sam zullen ons coachen tijdens de raceweekends en de trainingen ertussen, maar zonder uiteraard hun eigen kalender te vergeten, waarbij ik mogelijk ook mijn steentje zal bijdragen”, gaat de Nederlandse zakenman verder.
“Misschien moeten we ze eens samen laten rijden in de nieuwe Lamborghini Huracan GT3 in Blancpain Sprint Series op Circuit Zolder. Ik denk dat ze mee vooraan kunnen rijden. We zien wel, maar het idee zit in mijn achterhoofd.”

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
Dat brengt ons uiteraard bij het feit dat Van der Horst Motorsport zich afgelopen winter een nagelnieuwe Lamborghini Huracan GT3 heeft aangeschaft. Ondertussen deed Van der Horst Motorsport twee BMW’s M235i Racing Cup van de hand terwijl de drie BMW’s 325i via Robert de Hoen aan de bak komen binnen de BGDC en dus de BMW Clubsport Trophy. Maar het Nederlandse team heeft nog wat ijzers om in het vuur te gooien. Verder zijn uiteraard ook de BMW M3 GT4 en de Porsches 911 Cup inzetbaar.

William van Deyzen - Gerard Van der Horst
William van Deyzen - Gerard Van der Horst
“Met de GT3 hebben we nog geen concrete plannen, maar we gaan er zeker mee trainen op track days zoals Curbstone. Kwestie van het tuig onder de knie te krijgen, want de GT3 genereert toch een pak meer downforce dan de Super Trofeo. En een deelname aan de Blancpain Sprint in Zolder met Sam en Frederic is een idee, maar niet concreet op dit moment. De BMW M3 GT4 blijft voorlopig op stal en we hebben verschillende kalenders naast elkaar gelegd en de mogelijkheden besproken om eventuele andere kampioenschappen aan te snijden".

Lamborghini Huracan GT3 & Lamborghini Huracan Super Trofeo
Lamborghini Huracan GT3 & Lamborghini Huracan Super Trofeo
"De Supercar Challenge is niet aan de orde momenteel wegens teveel overlappingen, maar de kans is niet ondenkbaar dat we eens opduiken in de Belcar en meer bepaald de 24 Hours of Zolder. Blijkbaar kan de Lamborghini Super Trofeo aan de slag binnen de Klasse Belcar1 voor GT wagens uit merkencups. Spijtig uiteraard dat Sam en Frederic reeds een zitje hebben in de twee Norma’s en moeten we op zoek naar een waardig alternatief. We laten voorlopig het seizoen op ons afkomen en concentreren ons nu opnieuw op de Lamborghini Super Trofeo”, besluit Gerard Van der Horst.

Foto's: Ronald Janssens - Niels Vaeck - Van der Horst Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op maandag 10 april 2017.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons