van der Horst

Gerard Van der Horst houdt het voorlopig bij de Lamborghini Super Trofeo

Gerard Van der Horst & Loris Spinelli - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard Van der Horst & Loris Spinelli - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
We hoeven het niet meer te herhalen dat Covid-19 zowat de hele wereld in zijn ban heeft en naast de economie krijgt ook de sport rake klappen. De Nederlandse zakenman Gerard Van der Horst, drievoudig Europees kampioen binnen de Lamborghini Cup in de Lamborghini Super Trofeo, heeft ook moeten schakelen richting een Covid 19-proof organisatie, maar is er toch in geslaagd om via doordachte beslissingen geen enkele werknemer te moeten ontslaan.
Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
“Het heeft veel tijd en energie gekost om het bedrijf tijdelijk in een gedeeltelijk andere structuur te gieten, maar ik ben best fier dat we opnieuw de rug kunnen rechten zonder al te zware schade. We kunnen nu opnieuw kijken richting sportieve activiteiten zoals racen”, opent Gerard Van der Horst het gesprek. 

Ingekort programma met prioriteit voor Lamborghini Super Trofeo met Loris Spinelli

Van der Horst - Spinelli: Vicewereldkampioen 2019 in Pro Am Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst - Spinelli: Vicewereldkampioen 2019 in Pro Am Lamborghini Super Trofeo
Gerard Van der Horst: “De situatie heeft ervoor gezorgd dat het niet alleen zakelijk bijzonder druk is, maar dat ook veel race-kalenders elkaar gaan overlappen. Zo hadden we het plan opgevat om naast de Lamborghini Super Trofeo ook andere kampioenschappen aan te snijden met onder meer de 24H Series waarin ik ook met Rik Breukers zou werken. Dat valt nu in het water en alle prioriteit gaat uit richting de Lamborghini Super Trofeo en een eerste volledig seizoen met Loris Spinelli in Pro-Am, na ons geslaagd debuut tijdens de finales vorig seizoen in Jerez”.

Geslaagde generale repetitie tijdens finaleraces in Jerez de la Frontera 2019

Loris Spinelli (Van der Horst) vanop de pole
Loris Spinelli (Van der Horst) vanop de pole
Vorig seizoen was Gerard Van der Horst op weg naar een vierde Europese titel in de Lamborghini Cup binnen de Lamborghini Super Trofeo. Maar een noodgedwongen forfait tijdens zijn thuisrace in Zandvoort gooide roet in het eten. Ondanks drie zeges, vier tweede plaatsen en een derde plaats op acht races werd het moeilijk om de titel te pakken tegen de Belgische familie Semoulin. Dus besloot de voormalige wereldkampioen in de Lamborghini Cup om de razendsnelle Italiaan Loris Spinelli aan te trekken en de finales in Jerez aan te vangen in Pro-Am.

Winst voor Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
Winst voor Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
Gerard Van der Horst: “Ik was sowieso van plan om vanaf 2020 het geweer van schouder te wisselen en richting Pro-Am te gaan. Het feit dat in 2019 een vierde Europese titel quasi onmogelijk was door het forfait in Zandvoort heeft het proces alleen maar een beetje versneld. En om aan het wereldkampioenschap mee te doen had Loris Spinelli nood aan twee actieve weekends en net voor Jerez had hij nog maar één weekend op de teller staan. Zodoende konden we ook het wereldkampioenschap in Jerez aanvatten in Pro-Am”.

Vice wereldtitel in Pro Am voor Van der Horst & Spinelli
Vice wereldtitel in Pro Am voor Van der Horst & Spinelli
Het bleek onmiddellijk een schot in de roos. Tijdens de laatste twee races van het Europees kampioenschap in Jerez won het kersvers Pro-Am duo de eerste manche en werd derde in de tweede manche. Bovendien zette Spinelli de Lamborghini van Van der Horst Motorsport op de algemene pole en reed de snelste chrono van het weekend. Nadien werden Van der Horst en Spinelli ook vicewereldkampioen in Pro-Am. De Italiaan was onder de indruk van de professionele aanpak van het Nederlandse team dat een zeer competitieve wagen onder diens bips schoof. 

Hoge verwachting en mogelijke deelname aan 24 Hours of Spa

Gerard Van der Horst & Loris Spinelli - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard Van der Horst & Loris Spinelli - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
“We gaan trachten om een vervolg te breien aan deze geslaagde maidentrip”, vervolgt Gerard het gesprek. “Het moet uiteraard plezant blijven. Ik ben geen prof en moet me telkens opladen om te gaan racen na een drukke werkweek. Ik werk hard aan mijn conditie en ik heb nog nood aan enkele testdagen. Deze zullen we dan doen via Curbstone Trackdays en Kateyama Professional Trackdays. Uiteraard met ondersteuning van Spinelli, die dan ook als coach zal fungeren. Onze verwachtingen zijn hoog en als ik zie waar we stonden tijdens de laatste races in Jerez vorig jaar, dan mogen we de titel ambiëren. De eerste wedstrijd in Misano wordt dan ook belangrijk voor Loris en mezelf. Hij reed daar vorig seizoen de pole in de Lamborghini Super Trofeo met een wagen van Imperiale”.    

Gerard Van der Horst met Lamborghini Huracan GT3 in GT Sports Club
Gerard Van der Horst met Lamborghini Huracan GT3 in GT Sports Club
”De tijd lijkt me ook rijp om dit jaar de Lamborghini Huracan GT3 vanonder het laken te halen en indien de puzzel in elkaar valt, zal ik de 24 Hours of Spa betwisten in Pro-Am. En dan zou ik naast Loris Spinelli ook mogelijk beroep kunnen doen op onder meer Rik Breukers en enkele andere goede rijders. Ik wil het wel eens meemaken en misschien zit er in endurance wel een toekomst op middellange termijn voor ons als team. Bovendien staan er slechts vijf meetings van de Lamborghini Super Trofeo op de inmiddels aangepaste/voorlopige kalender die uiteraard nog kan wijzigen”, besluit een strijdvaardige Gerard Van der Horst die als geen ander beseft dat 2020 uiteindelijk een seizoen wordt om snel te vergeten.     

Foto's: Van der Horst Motorsport / RacingpixelsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 25 juni 2020.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons