van der Horst

Gerard Van der Horst in zee met Loris Spinelli en Rik Breukers

Pole voor Van der Horst - Spinelli in Jerez
Pole voor Van der Horst - Spinelli in Jerez
Het jaar 2020 wordt een bijzonder jaar voor Van der Horst Motorsport, zo belooft teameigenaar Gerard Van der Horst aan Autosport.be. Enerzijds is er uiteraard de voorliefde voor Lamborghini waarmee Gerard een dubbel internationaal programma zal afwerken en anderzijds zijn er ook de BMW’s waarmee het team uit Fijnaart enkele programma’s in de Benelux zal aansnijden. Voor de wedstrijden met Lamborghini zal de Nederlandse ondernemer beroep doen op de TGV’s Spinelli & Breukers, terwijl het team nog rijders zoekt voor het Benelux-luik met de BMW’s.
  • Dreamdrive
Eerste race en eerste zege in Pro Am van Lamborghini Super Trofeo
Eerste race en eerste zege in Pro Am van Lamborghini Super Trofeo
Gerard Van der Horst hoeven we niet meer voor te stellen. Hij is geen man van half werk. Ondanks zijn bijzonder drukke beroepsagenda wordt 2020 ook op vlak van autosport bijzonder druk. De Nederlandse zakenman weet zich echter bijzonder goed te omringen en loodst hierdoor Van der Horst Motorsport naar een zeer hoog niveau. Tijdens de World Finals eind vorig seizoen in Jerez wist Loris Spinelli de snelste chrono achter zijn naam te zetten in de wagen van Gerard Van der Horst. Dit kan alleen als een supersnelle piloot ook over een perfect afgestelde wagen beschikt. Een bewijs dat Van der Horst Motorsport als privéteam niet moet onderdoen voor professionele topteams binnen de Lamborghini Super Trofeo.

Definitief richting Pro Am in 2020

Gerard Van der Horst & Loris Spinelli - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard Van der Horst & Loris Spinelli - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Vorig seizoen was Gerard Van der Horst opnieuw goed onderweg en een vierde Europese titel op rij binnen de Lamborghini Cup was in de maak. Hij moest wegens een te drukke beroepsagenda echter de race op Circuit Zandvoort aan zich laten voorbij gaan, waardoor zijn titelkansen zwaar gehypothekeerd werden. Via drie zeges, vier tweede plaatsen en een derde plaats verzamelde hij acht podiumplaatsen op evenveel races. De Belgische familie Semoulin profiteerde evenwel van zijn afwezigheid in Zandvoort om als leider naar de World Finals te gaan in het Spaanse Jerez de la Frontera.

Van der Horst - Spinelli: Vicewereldkampioen 2019 in Pro Am Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst - Spinelli: Vicewereldkampioen 2019 in Pro Am Lamborghini Super Trofeo
“Aangezien mijn kansen op een vierde Europese kroon op rij klein waren, besloot ik om bij de World Finals samen met Loris Spinelli uit te komen in de Pro Am-klasse; met het oog op een eventuele samenwerking in 2020”, geeft Gerard tekst en uitleg. “In Jerez werd naast de laatste races voor het Europees kampioenschap ook het wereldkampioenschap afgewerkt over twee manches. Ik kon dat weekend voor een tweede wereldtitel gaan in de Lamborghini Cup, maar ik heb toen besloten om dat ook in Pro-Am te doen, samen met Loris. Een schot in de roos achteraf bekeken. Het laatste weekend van het seizoen haalden we vier podia in evenveel wedstrijden. We wonnen race 1 in de Europese Pro-Am en werden derde in race 2. In de twee wedstrijden voor het wereldkampioenschap werden we tweemaal derde en pakten we door de cumul van beide races de vice wereldtitel in Pro-Am. Schitterend resultaat en dus was de eerste kennismaking met de Pro-Am en met Loris Spinelli meer dan geslaagd. De snelle Italiaan realiseerde ook de pole, de snelste ronde in wedstrijd en de snelste chrono van het weekend. Een bewijs dat we ook als team zeer goed bezig zijn. Ook al ben je de beste ruiter van de wereld, met een boerenpaard win je geen jumping.”

Uitbreiding van de kalender

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Eén programma staat reeds vast. In 2020 zal Gerard Van der Horst samen met Loris Spinelli alle races afwerken binnen de Lamborghini Super Trofeo en dit in de Klasse Pro-Am, inclusief de world finals. De ambities zijn groot, want het team zal met beide piloten tal van testdagen afwerken. Er wordt niets aan het toeval overgelaten.
Daarnaast zal de Nederlander ook aantreden in andere kampioenschappen, voorlopig zonder titelambities omdat de kalenders nog naast elkaar moeten worden gelegd met het oog op het bepalen van de prioriteiten. Hier zou overigens ook landgenoot Rik Breukers in worden betrokken.

“Ik denk dan vooral aan de GT Open, maar dan is het nog de vraag of we met de Lamborghini Super Trofeo of met de GT3 Evo gaan aantreden", gaat Gerard verder. "De GT World Challenge Europe Sprint Cup (de vroegere Blancpain GT Sprint) is ook niet uitgesloten en hier kan ik ook met Spinelli en/of Breukers aan de slag. We bekijken ook de mogelijkheid om enkele 24-uursraces of lange afstandsraces te betwisten van Creventic. Over het bijkomende programma is echter nog niets beslist. Een feit is wel dat we meer races gaan rijden dan voorgaande jaren en ook meerdere kampioenschappen. Ik wil in 2020 het maximale halen uit de autosport binnen de tijd die ik kan vrijmaken. Ik voelde me met Spinelli in Jerez goed in mijn vel en ik boekte opnieuw vooruitgang. Uiteraard zal ik me verder laten coachen door Loris en Rik.”

BMW Team van der Horst - BMW 325i
BMW Team van der Horst - BMW 325i
Van der Horst Motorsport - BMW
Van der Horst Motorsport - BMW
Naast de internationale programma’s met de verschillende Lamborghini’s zal Van der Horst Motorsport ook opnieuw paraat tekenen in verschillende competities in de Benelux. Robert de Hoen, de vaste pion binnen het BMW programma gooit opnieuw drie of vier potente BMW’s in de strijd. Het gaat hier om drie 325i en een ex-WTCC BMW. Deze wagens zullen worden ingezet in onder meer de Belcar en de BGDC. Twee kampioenschappen die voor veel variatie zorgen met verschillende afstanden, enkele buitenlandse trips en uiteraard de 24 Uren van Zolder. Voor deze wagens wil het team nog enkele piloten aantrekken. Meer informatie via Robert de Hoen (tel. +31 6 54 76 25 51).

Foto's: Van der Horst Motorsport / Marnik Mouchaers / Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op maandag 3 februari 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons