van der Horst

Gerard van der Horst kijkt richting 2016

Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
Onder het motto ‘Alles kan en niets moet’ zal de Nederlander Gerard van der Horst ook het seizoen 2016 aanvangen. De vastgoedontwikkelaar uit het Nederlandse Fijnaart zit wel boordevol ambitie en leergierigheid, terwijl zijn wagenpark intussen indrukwekkend aangroeit waardoor hij in de meeste GT - en Tourisme wedstrijden aan de bak kan.
  • G&A Motors Motorsport
Van der Horst Motorsport - Ferrari 458 Challenge
Van der Horst Motorsport - Ferrari 458 Challenge
Vorig seizoen zagen we Gerard van der Horst en zijn zwager William van Deyzen vooral ervaring opdoen met de indrukwekkende Ferrari 458 Challenge en de Lamborghini Huracan Super Trofeo tijdens trackdays en dit steeds vergezeld van onder meer Nico Verdonck als coach. Met de BMW M3 GT4 ging zijn prioriteit uit naar het laatste seizoen van de BRCC waarin hij zesde algemeen werd en tweede in Trophy. Een resultaat waarmee hij tijdens zijn eerste competitiejaar best tevreden is.


Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
“De microbe heeft me nu echt wel zwaar te pakken”, steekt Gerard van wal. “We verorberden in 2015 een pak testkilometers en boekten de eerste successen. Ons wagenpark is inmiddels uitgegroeid tot een 12 tal racewagens waaruit ik naargelang mijn drukke beroepsagenda kan kiezen en kan starten in verschillende kampioenschappen. Onder de vlag Vanderhorst Motorsport zullen we in elk geval enkele prioriteiten stellen. Dan denk ik vooral richting de Lamborghini Huracan Trofeo Series met twee wagens voor mezelf en William. In theorie hadden we vorig seizoen reeds twee wedstrijden moeten rijden in de Lamborghini Trofeo Series, maar we hebben moeten passen wegens tijdsgebrek. Blijkbaar zou er vanaf 2016 een klasse zijn voor gentlemen drivers of beginnende piloten en daar gaan we ons dan ook bij
Gerard van der Horst
Gerard van der Horst
inschrijven. Deze wedstrijden worden verreden in het voorprogramma van de Blancpain Endurance Series en dus telkens in knappe weekends. De goesting is er en ik kan amper wachten. We zijn in december in ieder geval reeds afgezakt richting Barcelona met een Ferrari 458 Challenge, een Porsche 991 GT3 Cup en een Lamborghini Huracan ST om er de snelheid een beetje in te houden. We hebben ons super geamuseerd.”  BMW M3 GT4
BMW M3 GT4
“Naast de Lamborghini Trofeo Series krijgt ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux prioriteit waarin we voorlopig met één wagen zullen present tekenen. Een mooi kampioenschap met een goed format waarin we hopen ons mannetje te staan. Een tweede Porsche 991 Cup zal worden klaargemaakt om aan te treden binnen de Belcar Endurance Cup en mogelijk ook de 24 Hours of Zolder. Maar de kans is groot dat ik niet alle wedstrijden zal kunnen verzoenen met mijn drukke beroepsagenda. Om alles in goede banen te leiden doen we opnieuw beroep op coaches Verdonck en Vervisch. We hebben ook nog twee nagelnieuwe BMW M235i Cup wagens in het atelier staan en willen enkele wedstrijden rijden in de BGDC, zolang ze maar niet samen vallen met andere meer belangrijke wedstrijden. Als we dit allemaal verwerkt krijgen en tot een goed einde weten te brengen zijn we eind 2016 een pak kilometers en hopelijk enkele bekers rijker”.

Twaalf wagens in eigen beheer zal toch wel enige ruimte en organisatie met zich meebrengen.

Ontwerp Van der Horst Motorsporthome Roosendaal
Ontwerp Van der Horst Motorsporthome Roosendaal
“Klopt, en ook daarmee zijn we druk in de weer. We hebben met Philip Ruts een gepassioneerde en ervaren full time hoofd motorsport/meccano en tijdens de weekends wordt het team dan verder aangevuld met professionele mensen zoals bijvoorbeeld Massimo Bottiglieri die fungeert als ingenieur. Daarnaast zijn we een grote hal aan het bouwen in Roosendaal met een werkruimte en showroom. We hebben een stuk grond gekocht van 6000 m² en daar gaan we een motorsporthome neerpoten. We hebben ook een gloednieuwe trailer laten bouwen om meerdere wagens tegelijk te vervoeren en met een deftige leefruimte voor de piloten en de crew”, besluit een supergemotiveerde Gerard van der Horst. 

Foto's: Van der Horst Motorsport  Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Varia op vrijdag 8 januari 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons